"Horum omnium fortissimi sunt Belgae."

Gepubliceerd op 6 juli 2024 om 06:46

"Van al deze volkeren zijn de Belgen de dappersten." Deze woorden van Julius Caesar weerklinken nog steeds door de eeuwen heen, en deze week krijgen ze misschien een nieuwe betekenis. Ze beschrijven dan niet langer alleen de oude Gallische stammen, maar ook de moedige strijders van Nodo TTC die vandaag, zaterdag 6 juli 2024 vertrekken naar het Wereldkampioenschap Veteranen in Rome.

Onder de vlag van Nodo TTC staan zeven dappere veteranen, klaar om de eer van België te verdedigen. Luc Zwaenepoel, een naam die synoniem is met kracht en vastberadenheid, Irène Claes, wiens strategisch inzicht en onwrikbare wilskracht de kern vormen van hun team. Kristof Heirman, bekend om zijn precisie en snelheid, Nancy Van den Wyngaert brengt een ongeëvenaarde ervaring en finesse, Karlien Zwaenepoel, met haar onvermoeibare energie en vastberadenheid.
Maar het is Jef Janssens, op de gezegende leeftijd van 95 jaar, die werkelijk de essentie van doorzettingsvermogen en passie vertegenwoordigt. Zijn deelname aan dit toernooi is niet alleen een persoonlijke triomf, maar een bewijs van de tijdloze kracht van de menselijke geest. En laten we onze voorzitter Bob Zwaenepoel niet vergeten, wiens scherpe inzicht en vaardigheid het team completeren.

Deze zeven strijders staan klaar om het op te nemen tegen de besten ter wereld, en ze doen dat met de trots en moed die Caesar ooit aan de Belgen toeschreef. Hun weg naar Rome is een moderne saga, een verhaal van vastberadenheid, teamwork en de onbreekbare band van kameraadschap ontstaan uit een liefde voor de mooie tafeltennissport.

Met de woorden van Caesar in gedachten, herinneren we ons dat de Belgen altijd bekend hebben gestaan om hun moed. Luc, Irène, Kristof, Nancy, Karlien, Jef en Bob gaan naar Rome om die traditie voort te zetten en hun namen in de annalen van de geschiedenis te schrijven. Forza Nodo TTC! En misschien mogen onze 7 dapperen aan het eind van dit WK ook "Veni, vidi, vici" zeggen – wij kwamen, wij zagen, wij overwonnen!

Wij wensen onze dappere strijders veel succes en wil je hun volgen bekijk dan zeker https://rome2024.org/en/ en klik bovenaan op draws and results.