Tafeltennisclub Nodo Ekeren

Kan dit Nodo-team niet meer winnen ?

 

Wat zich aankondigde als een “zacht gekookt eitje” eindigde als een afgeknaagd stuk bot waarop  Nodo zich de tanden stuk beet. Op bezoek in het aftandse zaaltje van Caj Mir St. Ghislain – hartje Borinage – namen de Donkenaars al vlug een beloftevolle start. Martin Khatchanov zette een nochtans fel aanklampende Pièraert niet zonder moeite opzij en Benamin Rogiers, woonachtig in de streek, walste over de Canadees Medjugorac. Yannick Maes, terug in betere doen sinds de partij tegen Logis, speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen vechtjas Swartenbrouckx maar moest de punten aan Swart laten.  Met een 1-2 tegen de rode lantaarn bij de rust kon dit niet meer fout gaan.

Terwijl de temperatuur stilaan steeg – bij aanvang in het ijskoude zaaltje was een mekanieker druk doende de verwarming aan de praat te krijgen – kwamen ook de Henegouwers onder stoom. Rogiers nagelde trainings-maatje Pièraert aan zijn batje en Nodo op veilige 1-3 cijfers. Martin Khatchanov, herstellende van een zware griep – de zwakke prestatie tegen Logis, was er de voorbode van – moest dan in de ring tegen een ontketende Swartenbrouckx. De bijwijlen afwezige Khatchanov kijkt tussen de balwisseling op een haast onschuldige manier de zaal in op zoek naar… ja naar wat eigenlijk, om dan plots weer wakker te schieten en de meest spectaculaire punten te scoren. Strange guy, die Martin !  Maar Swartenbrouckx, niet de meest talentvolle speler, gaf niet op en zette Khatchanov op non-actief. Maes moest dan de meubelen redden tegen haalbare kaart Medjugorac. De bemiddelde ouders van de nr. 2 van Canada sturen hun zoon Marko voor 1 jaar naar België om zich in het tafeltennis te vervolmaken. Hij traint gans de dag en dat is er aan te merken. Ondertussen werd het warmer en warmer in het zaaltje, en eveneens onder de voeten van de Nodogasken. Maes redde het niet en daar ging een zekere overwinning.  Bye, bye !!

Nodo blijft dus in de middenmoot hangen en ziet een eventuele, weliswaar kortstondige, aansluiting met de top 4 in het niet verdwijnen. Het zij zo.

Caj-Mir – Nodo Ekeren 3-3

Volgende wedstrijd ¼ finale Beker van België – Virton/Nodo op vrijdag as. 20 h.

Bob

 

Lees meer »

NODO – LOGIS : Wat een wedstrijd !!

 

De Nodo-supporters weten het : altijd spektakel te verwachten als de Brusselaars van Logis naar de Donk afzakken en dat was nu ook weer het geval.

Een onuitgegeven scenario, dat niemand verwacht had. Leest u maar verder.

Reeds bij de eerste partij Khatchanov-Saive was het prijs. Saive op 0-2 voorsprong maar een aanklampende Khatchanov vocht zich terug in de wedstrijd, zelfs na een 7-10 achterstand in de beslissende vijfde set. Martin kreeg 4 matchballen om de partij binnen te halen, maar de 48-jarige Saive gaf niet af en beslechte het pleit met 17-19. Was dat nagelbijten zeg !!

Ook beklijvend tafeltennis in de wedstrijd Rogiers-Le Breton en ook hier weer een vijfsetter die Benjamin ditmaal nipt kon binnenhalen. Het was ondertussen 22 h. Sjonge, sjonge, wat werd hier gebikkeld zeg. En weer een vijfsetter in de partij Maes-Bierny. Maes, tuk op een herstel na een mindere periode, bezat weer de grinta van weleer. Maar ook Bierny kon een overwinning best gebruiken. Het was uiteindelijk Yannick die Nodo de leiding gaf in een bloedstollend einde. De toeschouwers geloofden hun ogen niet. De klok wees onderhand bijna 23 h. en de pauze moest nog beginnen. Nog nooit meegemaakt.

Ofwel diepte Khatchanov de voorsprong van Nodo verder uit, ofwel stelde Le Breton gelijk. Menigeen tipte op Khatchanov, maar het was, totaal onverwacht de sterk spelende Fransman die de Rotterdammer te grazen nam. Khatchanov diep teleurgesteld door dit verlies, dook weg in de spelershoek en voelde zich schuldig aan het verlies dat Nodo nu misschien wel te wachten stond.

Maar dat was buiten Maes gerekend, die in een tactisch perfect gespeelde wedstrijd J.M. Saive voor de 2e maal in zijn carrière versloeg. Saive kon geen vuist meer maken – totaal leeggespeeld tegen Khatchanov – en ging roemloos ten onder.  Benjamin Rogiers kon aldus in extremis de overwinning voor de Ekerenaars binnenhalen, maar de Bomber faalde. Het was daarentegen Bierny die zich overtrof en op de valreep toch nog een gelijkspel afdwong voor zijn ploeg. De avond stond bol van de verrassingen, maar wij zagen een fantastische pot tafeltennis. En de toeschouwers ook !

Einde van de wedstrijd 0.18 h.

Nodo – Logis 3-3

 

Volgende wedstrijd :  Caj-Mir Saint-Ghislain – Nodo Ekeren.

                                       Zondag 11 februari 15 h.

Bob

Lees meer »

Nodo morst met de punten bij kandidaat degradant Alpa

 

Op de eerste speeldag van de terugronde toog de Nodo-Superploeg richting

Brussel om aldaar kandidaat-zakker Alpa partij te geven. Tot dan had Nodo tegen de 2 Brusselse ploegen het maximum aan punten gescoord, want ook Logis ging dit seizoen reeds voor de bijl.

Maar de Nodo-machine sputterde tegen. Bij een 1-3 stand leek alles nog in kannen en kruiken te komen, maar de laatste 2 partijen gingen naar de Alpa boys, die gretig gebruik maakten van deze laatste strohalm om alsnog uitzicht op behoud te houden.

Martin Khatchanov speelde als vanouds, rustig, efficiënt om zowel Cnudde als

de gespierde Nasiru uit te tikken. Slechter verging het Yannick Maes die in een

mindere periode verkeert. Gebrek aan vertrouwen en weinig of geen vechtlust.

Yannick heeft dringende enkele sterke prestaties nodig anders wordt het seizoen een complete miskleun. Benjamin Rogiers zette nog wel de frêle Indeherberg opzij maar kon geen vuist maken in de laatste partij tegen een ontketende Cnudde. Het vizier bij de Bomber stond op half-zeven.

Geen man overboord bij Nodo dat zich comfortabel op een 5e plek heeft genesteld, maar toch een kleine ontgoocheling bij ondergetekende die zeker op volle winst had gerekend.

Einduitslag Alpa-Nodo 3-3

Volgende wedstrijd donderdag 25 januari as. Nodo-Logis – 20 h.

 

Bob

Lees meer »

Op bezoek bij de vergane grootheid.

 

 

Op de laatste speeldag van de heenronde toog Nodo naar het Pays Noir, de thuishaven van La Villette Charleroi. In de cafetaria staan de stille getuigen van een roemvol verleden.; winnaar Champions League en wereldkampioen der clubs. Dit alles begin deze eeuw. De club kende een zware terugval maar kruipt nu terug uit het dal. Een honderdtal supporters moedigden hun idolen op een sportieve wijze aan. Leuk begin trouwens voor de wedstrijd Jean - Khatchanov. Martin speelde een haast perfecte wedstrijd, behalve de 3 laatste punten. 11-9 in de vijfde en Jean op de knieën voor dit onverwachte succes. Noteren we ook ditmaal weergaloze balwisselingen tussen beide opponenten. Yannick lootte weer de 2 sterkste spelers en kon niet tot setwinst komen tegen de minzame Rus Lievshin. Yannick was er nochtans 2x zeer kort bij. Rogiers zorgde voor de aansluitingstreffer door de 15-jarige Belgische kampioen Kadetten, Rassenfosse, niet zonder moeite, opzij te zetten. Rassenfosse, hou hem in de gaten, een kampioen in spe.

Na de rust gaf Maes meer dan tegenwind aan de ex Belgisch kampioen Jean, kwam 2x sterk opzetten, maar kon de sprint niet afwerken. Weer een 0 op het request van Yannick. De winterstop moet soelaas brengen en de batterijen dienen opgeladen. Rassenfosse dan aan de tafel tegenover flegmatieke Khatchanov.  Martin lokte met sublieme ballonverdediging de jonge Rassenfosse uit zijn kot, die keer op keer in de val liep met hogenhuize missers. Spektakel alom.De bordjes wezen aldus 3-2. Berichtjes via de GSM van het thuisfront hoopten alweer dat Ben garant zou staan voor het gelijkspel. De Rus Lievshin leek een hapklare brok, maar was het niet. Markant feit deed zich voor op het einde van de 3e set toen Benjamin een bal tegen de poten van de tafel sloeg en wees naar zijn batje, waar duidelijk de afdruk stond van een natte bal. Kan gebeuren maar is geen reden om het punt opnieuw te laten spelen. Maar de sportieve Rus, ze bestaan dus ècht, stelde zelf voor het punt te herspelen. Een zelden gezien gebaar van sportiviteit. Uiteindelijk wist Rogiers zich voorbij Lievshin te knokken en het gelijkspel veilig te stellen. Rogiers behaalt aldus in de laatste 3 wedstrijden het maximum  van 6 op 6. Knap van Benjamin.

 

Einduitslag La Villette - Nodo 3-3

Nodo nestelt zich op een veilige 5e plaats in het algemeen klassement.

Lees meer »

VIRTON-NODO : The Bomber is back !!

 

Wat zich aankondigde als verplicht nummer eindigde in een ware Hitchcock thriller. Nodo had verleden seizoen tegen de Virton-boys in 3 ontmoetingen amper 1 punt gescoord. 1-5/6-0 en 4-0 (Beker) Dus dat zag er weinig rooskleurig uit. De match startte dan ook aan een gezapig tempo. Khatchanov vond niet het juiste ritme tegen Vostes en de Pool Szymanski zette Maes droogweg opzij. Maar toen brak de hel los in de partij Merchez-Rogiers. Bij een 2-0 stand en 10-10 stopte Rogiers een heerlijke balwisseling en claimde dat de bal het shirtje van Merchez geraakt had. Ontkenning bij Merchez. De scheids annuleerde het punt en Merchez op matchpunt. Opslag voor Merchez, Rogiers speelt de bal over de tafel, wedstrijd gespeelt, maar de scheids had netbal gezien. Een duidelijke foute beslissing van de scheids want het was géén netbal, nog in geen 100 jaar. Merchez in alle staten, Rogiers riekt zijn kans en ontbindt nu al zijn duivels. In een tumultueus wedstrijd-einde haalt Rogiers de buit binnen. Merchez blijft mekkeren, krijgt een standje van manager Mullenders en heeft het heel moeilijk om de nederlaag te aanvaarden. Rogiers beweert ondertussen dat Merchez gelijmd heeft en duwt ostentatief het batje onder de neus van de scheidsrechter om het verboden product op te snuiven. Ambiance in de barak !!

Na de pauze wordt het pas ècht spannend. Maes neemt een vliegende start tegen Vostes 0-2, maar deze laatste spurt zich toch nog naar de overwinning in de 5e set.  Koele kikker Khatchanov speelt dan een wereldpartij tegen een nog altijd balende Merchez. Martin haalt alle ballen terug en moet zich op een bepaald ogenblik inhouden om bij een schuin geslagen bal geen toeschouwer te treffen. Stel je de krantenkop maar eens voor “Toeschouwer overlijdt na harde klap tijdens tafeltenniswedstrijd”. Maar het was top-spektakel. 3-2 en Nodo terug in de wedstrijd.  Rogiers dan voor een gelijkspel in de arena tegen  Szymanski, waarvan hij in de Franse competitie enkele zware nederlagen te slikken kreeg. Maar … the Bomber is back !! Verlost van een langdurige blessure kegelde Rogiers de Pool van de tafel in een beklijvende partij.

Einduitslag van deze fantastische wedstrijd 3-3.

Merchez weigert te komen eten en ruimt de zaal, nog steeds nukkig, alleen op. Nodo heeft alle geluk van de wereld, behalve met het weer, want in een besneeuwd landschap moet er nog 240 km. door de mist terug naar het Noorden worden gereden.   Bob

Lees meer »

De jeugdcompetitie binnen Nodo, de kijk van onze jeugdverantwoordelijke!

 

Het seizoen is halverwege en de eerste jeugdcompetitie is al gespeeld. Tijd om even alle resultaten op een rij te zetten en ploeg per ploeg te bespreken.

Nodo A (VTTL): Zij zijn deze competitie net geen kampioen gespeeld, Nodo A werd aan het begin van het seizoen als degradatiekandidaat maar Lander Moens, Arno Mortier en Matthias Criel bewezen snel het tegendeel, zij lieten zien dat je met hen niet moet spotten en dat met behulp van vaste reserve Jordi Moens zijn ze gedeeld eerste maar hebben ze onderling verloren van de andere ploeg en zijn daarom tweede geworden. Jammer maar na de Kerstvakantie gaan zij voor de titel in SUPER afdeling!

Nodo B (VTTL): Dit was andere koek, zij moesten voor het eerst in 1e afdeling spelen en al snel bleek het niveau zeer hoog te liggen. Emma Coesemans, Wouter Coesemans, Arne Thys en Jonas Busschots lieten het beste van zichzelf zien en probeerde voor elk punt te vechten maar de tegenstander was vaak sterker. Ze zijn zesde geworden in 1e afdeling. Proficiat! Jullie hebben je best gedaan!

Nodo C (VTTL): Nodo C heeft ondanks sommige tegenslagen toch een mooie vierde plek in 2e afdeling kunnen bemachtigen, zij moesten het enkele weken zonder hun eerste man doen wegens ziekte en dan nog een 4e plek, heel goed gedaan van jullie. Proficiat aan Nick Clarys, Jordi Wijnen, Aaron Walravens en Jarko Vergaelen!

Nodo D (VTTL): Nodo D heeft het meer dan goed gedaan, zij zijn derde geworden in 4e afdeling en halen hiermee een bronzen medaille. Sarah Coesemans, Jonas Verbeeck, Sean Mommers en Axl Legon stuurde de tegenstanders vaak met zware cijfers weer naar huis, zij lieten zien wat het is om competitie tegen Nodo te spelen! Proficiat!

Nodo E (VTTL): Nodo E had het heel zwaar in 6e afdeling, zij lieten wel zien wat inzet was en hoe je als jeugdspeler doorzettingsvermogen moet hebben. Ze gaven week in week uit het beste van zichzelf maar Milan Snijders, Daan Van der Poel, Joppe Wuytack en Arthur Palinckx waren soms te zwak voor de tegenstanders, na de Kerstvakantie gaat dit een heel stuk beter gaan! Proficiat!

Nodo F (VTTL): Dit was de nieuwe ploeg in de competitie, zij waren ook de kleinste en de jongste, maar de slechtste? NEE zeker niet, Lex Van Agtmael, Len Vermeulen, Lander Dupont en Jesper Slegers lieten zich zien en legde het vuur aan de schenen van de tegenstanders en zijn dan ook beloond met een 5e plaats in de competitie, heel goed!

Nodo A (SPORTA): Brian Mommers, Jorden Van Lommel en Arno Hendrickx moesten voor het eerst in hun carrière in eerste afdeling aantreden, ze wisten meteen hoe laat het was! Ze hebben wel een ploeg die lager stond en zijn dus 5e geworden, heel goed gedaan. Na de Kerstvakantie spelen jullie weer in eerste afdeling!

Nodo B (SPORTA): We zijn eindelijk gekomen aan de enige ploeg die kampioen is kunnen spelen dit seizoen! Proficiat Hendrick Engelbeen, Alec Gabriëls, Vince Meeuws en Yonoo Van Landeghem! Jullie zijn kampioen geworden in 3e afdeling!

Nodo A (-12): Arno Walravens en Thibo Legon is een zeer samenhangende ploeg en steunen elkaar door dik en dun. Ze hebben geen gemakkelijke reeks achter de rug en zijn 6e geworden, goed gedaan jongens!

Nodo B (-12): Nathan Vandenvonder en Luca Ramboer waren de nieuwkomers in de reeks -12 jarigen, vol zenuwen begonnen ze aan de competitie. Ze hebben het meer dan goed gedaan met een 4e plaats! Proficiat!

 

We kunnen dus besluiten dat de resultaten goed zijn, maar hopelijk na de Kerstvakantie nog meer kampioenenploegen! Proficiat jongens en meisjes!

Lees meer »

Nodo nestelt zich in de top 5


Wilde Caj-Mir zijn verblijf in de Super-divisie verlengd zien, dienden de
Henegouwers wat te rapen in Ekeren. Maar zover lieten de Nodo-gasken het niet
komen. Reeds bij de rust wezen de bordjes 3-0 en was een overwinning nakend.
Martin Khatchanov nam de maat van Swartenbrouckx A15, Benjamin Rogiers deed
hetzelfde tegen zijn streekgenoot en bijwijlen traingspartner Piéraert A25, en ook
Yannick Maes liet de Canadese International Medjugorac B0 verweesd achter.
Diezelfde Piéraert moest dan de meubelen trachten te redden tegen Khatchanov,
maar Martin tikte, in de 5e set weliswaar, rustig uit. De volle buit dus naar Nodo, dat
hiermee op de 4e plaats in het klassement komt te staan. Voorwaar een knap
resultaat.
Yannick Maes liet dan toch nog wat kruimels achter voor de Henegouwers door
verlies tegen Swartenbrouckx. En Benjamin Rogiers had het knap lastig tegen de
van oorsprong Kroatische speler Medjugorac, uitgeweken naar Canada en
studerend in België maar kon toch winnend afsluiten.
Einduitslag 5-1 en het jonge ploegje van Caj-Mir in zeer slechte papieren.
Volgende wedstrijd op verplaatsing naar het verre Virton op zondag 3 december om
18 h.
Bob

Lees meer »

Schitterend Nodo verslaat Logis in eigen huis.


Voor aanvang van de wedstrijd had Nodo willen tekenen voor een gelijkspel.
“Welcome in Hell” staat in grote letters geschilderd op de wand in het Logis-zaaltje.
Maar het werd geen Hell voor de Nodo-boys, maar wel de hemel.
Nochtans zag het er tot de rust niet bijster goed uit. 2-1 stand na nederlagen van een matige
Yannick Maes tegen een slappe Jean-Mi Saive en een onzekere Rogiers tegen de Fransman Le
Breton. Martin Khatchanov had dan wel de scalp van Bierny te pakken.
Maar na de koffie-pauze ontplofte het Nodo-team. Eerst Martin Khatchanov die duidelijk, maar niet
zonder moeite Jean-Mi Saive te grazen nam in een spectaculaire partij, gevolgd door de klinkende
overwinning met 0-3 van Yannick Maes tegen Le Breton. Knap, zéér knap werk van Yannick. Het
gelijkspel was dus al binnen. Reste dus nog Rogiers die nog nooit verloren had tegen Bierny. En
Benjamin deed het nu ook weer. Stilaan komt het vroegere vormpeil terug. En plots was de
onverwachte overwinning een feit. Na de rust werden dus maar 2 setjes gegund aan de
Brusselaars !
De Belgische kampioenenploeg komt aldus in nauwe schoentjes te zitten, terwijl de Donkenaars
zich ruim in de middenmoot bevinden.
Volgende wedstrijd Nodo - Caj Mir op zondag 19 november 18 h. Bij winst verdwijnt het
degradatie-spook vrijwel zeker. Maar dat weten we dan omstreeks 22 h. Tot dan.
Bob

Lees meer »

Weer 6-0 nederlaag voor Nodo op Diest.

 

En toch bemerkten we een positieve evolutie in het Nodo team. Op bezoek bij de torenhoge favoriet voor het Belgisch Kampioenschap wist Nodo bij voorbaat dat het voor een zware opdracht stond. Begin er maar aan: Smirnov (A1) – Kreanga (A2) – Elbeiali (A3)

De 40-jarige wereldspeler Smirnov nam al gauw de maat van Khatchanov, gevolgd door een meer dan verdienstelijk optreden van Yannick Maes tegen de Egyptenaar Elbeiali. Yannick wisselde knappe punten af met domme fouten, maar de fighting spirit was wel aanwezig. Ook beterschap te merken bij Benjamin Rogiers, maar de 45-jarige lichtvoetige Kreanga zette Benjamin sec opzij.

Na de pauze zagen de toeschouwers een pracht-wedstrijd tussen Kreanga en Khatchanov. Hoe Martin ook van zich afbeet – hij retourneerde de meest onmogelijke ballen ! – op het einde was het toch de ex nr. 7 van de wereld, die winnend afsloot. Benjamin Rogiers had dan de kans om de verdomde nul van het scorebord te halen, maar verloor nipt in de 5e set met het kleinste verschil van de jonge Egyptenaar.  Ben toonde een stijgend vormpeil maar is nog niet “top”

Donderdag as. trekt Nodo naar het Brusselse Logis. Bij deze huidige middenmoter valt misschien iets te rapen, maar dan moeten eerst de Saive brothers aan de kant worden gezet en dat is niet vanzelfsprekend.

Bob

Lees meer »

Zeer mooi tafeltennis in Louvain- La- Neuve, tafeltennis blijft wel een sport waar je psychisch sterk moet staan.

Vandaag werd er in Louvain- La- Neuve de tweede fase van het nationaal jeugdriterium gespeeld. Hier komen alleen de beste jeugdspelers van België naartoe. TTC NODO was vertegenwoordigd met twee spelers, Jordi Moens en Lander Moens. Beide stapte ze deze ochtend in de auto met heel veel zenuwen maar wel met heel veel zin in tafeltennis.

Lander Moens was in fase 1 te sterk voor zijn poule en mocht een reeks hoger spelen, hij was vandaag de laagst geklasseerde van zijn reeks. In theorie had hij dus niks te verliezen. Nadat hij, door een perfect geplaatste bal, zorgde dat de tegenstander zijn pallet kapot sloeg, werd de eerste wedstrijd heel zwaar hij moest het opnemen tegen Lamant Theo (C2) van Le Logis. De tegenstander was sterker en dat merkte Lander heel snel. Ondanks het feit dat de coach er wel in geloofde, zakte Lander zijn moed snel in zijn schoenen en werd het een stevige 0-3.  Lander zijn tweede wedstrijd was tegen een bekende uit de Provincie Antwerpen. De wedstrijd tegen Jitse Wouters (C6) uit Zoersel was heel mooi om te zien, tafeltennis van een hoog niveau en Lander kon dan toch de 3-1 op het scorebord zetten. Verder moest Lander nog enkele spannende wedstrijden spelen en kon hij nipt niet winnen van C6- D2- D2 C4. Hij kon nog wel winnen van D2 . Ondanks het feit dat Lander niet 100% tevreden was over zijn tornooi vonden papa Bart en coach Kevin alvast dat hij heel goed gespeeld had. Hij heeft 2 wedstrijden kunnen winnen en 5 wedstrijden verloren in een poule waar hij de laagst geklasseerde was. De buren hebben ook zeker gehoord dat Lander aanwezig was !

 

Jordi Moens was in de eerste fase in zijn poule kunnen blijven en speelde vandaag dus in dezelfde reeks. Jordi won vrij vlot zijn eerste twee wedstrijden, hij zette tegen Marquis Charles (C0) en Munoz Esteban (C0) de 3-0 er vrij vlot op. Match drie was echter andere koek, hij speelde goed maar stoorde zich enorm aan het gedrag van de tegenstander waardoor de tegenstander gebruik maakte om de match naar zich toe te trekken. Ondanks wij vonden dat Jordi dit echt had kunnen winnen. Nadien moest Jordi tegen een concurrent (C2) waarvan hij vorige keer was verloren maar door het tactisch inzicht en de topspinnen dat Jordi kon geven kwam op het scorebord 3-1 te staan, heel goed. Nadien moest Jordi nog twee wedstrijden spelen maar deze kon hij niet meer winnen B6 en C0 waren te sterk, Jordi zijn pijp was uit. Toch mag hij terugkijken op een mooie dag. Hij kon maar liefst  4 wedstrijden winnen en hij heeft 3 wedstrijden verloren.

 

TTC Nodo mag weer terugkijken op een succesvolle dag met de gebroeders Moens. Wij zijn heel blij met zo’n twee jeugdspelers!

Lees meer »

Sokah twee maten te groot voor zwak Nodo

 

In de Antwerpse stadsderby tussen het Noorden (Nodo) en het Zuiden (Sokah) bewees het Zuiden zijn superioriteit achter de tafel ten koste van het Noorden. De Ekerenaars wisten dat zij op papier het zwakste team waren, maar in tafeltennis en zeker op dit hoogste nationale niveau, is alles mogelijk. Op de Donk rekende men dan ook op een onverwachte verrassing. Maar zo dachten de Sokah-boys niet. In een no-time stond het 0-3 op het scheidsrechtersblad. Nochtans zag het er in de openingswedstrijd tussen de Nederlandse topspelers Khatchanov (nr. 4) en Gommers (nr. 2) even hoopvol uit voor Khatchanov. Maar in een ultieme eindsprint wipte de stevige Gommers over de fijnbesnaarde Khatchanov en nam Sokah de leiding. De oerdegelijke Pétiot nam dan vlotjes de maat van Bryant en diepte de kloof verder uit. Rogiers, nog ver verwijderd van zijn beste niveau, kon niet op tegen het sublieme blokspel van Laurens Devos. Na de koffie kreeg Martin Khatchanov een stevig pak voor de broek van de Franse topper Pétiot, terwijl Rogiers niet aan de bak kwam tegen Gommers. Craig Bryant daarentegen speelde een verdienstelijke partij tegen  de nieuwbakken Europees kampioen van de G-sporters, Laurens Devos.  Maar dit was maar een flauwe troost. 0-6 wezen de bordjes. Een pandoering waar mem in Ekeren niet goed van was.

Onthouden wij vooral dat Sokah beschikt over een beloftevol sterk drietal, terwijl het Nodo-team dringend zijn niveau moet opkrikken, wil het niet in de onderste regionen verzeilen.

Volgende wedstrijd: Diest – Nodo op maandag 6 november 20 h.

Bob

Lees meer »

Nationaal Jeugdcriterium Fase 1


Terwijl de meeste spelers van NODO de NODO kleuren aan het verdedigen waren op het NODO tornooi van Sporta. Terwijl de NODO veteranen aan het werk waren in Antonius om ook daar de NODO kleuren te verdedigen. Op diezelfde dag verdedigden Jordi en Lander de NODO kleuren op het Nationaal Jeugdcriterium in Louvain La Neuve.
De motor van Jordi draaide niet zoals gewenst maar hij wint toch twee heel belangrijke matchen. De andere wedstrijden waren moeilijker dan verwacht en als je dan een mindere dag hebt, lukt niet alles zoals gewenst. Doel van de dag is echter gelukt - handhaven in deze poule.
Lander zat in de eerste poule van de miniemen. Met enkele C’s en hogere D’s in zijn poule - had hij niet veel te verliezen. Hij speelt knappe matchen. Laat van zich horen tijdens een mindere match maar wint deze uiteindelijk. Lander wint 5 matchen en doordat hij de onderlinge match voor de tweede plaats wint van een C6, stijgt hij naar een hogere poule.
Dus volgende keer spelen Jordi en Lander in dezelfde zaal.

Lees meer »