Tafeltennisclub Nodo Ekeren

Nodo-spelers naar het Hoge Noorden

 

Op maandag 26 juni as  starten in Helsingborg (S) de Europese Veteranenkampioenschappen. 3 Nodo-spelers zullen er de Ekerse kleuren verdedigen.

Anja Vanden Berghe start bij de dames 40-49 in groep 8 en neemt het op tegen een Duitse een Franse en een Poolse speelster. Go Anja !!

Irène Claes start in de reeks dames 65-69 in groep 15 en geeft partij aan 2 Duitse speelsters en een Zweedse dame. Ook hier go, go Irène !

Bob Zwaenepoel sluit de eerste dag af in de reeks 65-69 – poule 45. Hij probeert er een Duitser, Zweed en een Bulgaar onder te houden. Come on Bob!

Alle uitslagen te volgen op de ETTU-site (European Table Tennis Union), dan Events en dan de Results.

Veel succes gewenst aan onze Nodo-afvaardiging.

 

Bob

Lees meer »

ALPA – NODO: de match teveel

 

De afsluitingspartij tegen Alpa Schaarbeek was er een om snel te vergeten. Van generlei waarde, ook niet voor het individuele klassement van de spelers, want de nieuwe klasseringen waren al enkele dagen eerder gepubliceerd. Voor de eer dan maar ? Craig tekende afwezig, want nog met de familie op verlof in Mallorca. Roel Pauwels is dan de enig mogelijke invaller, volgend seizoen is dit uitgesloten als gevolg van zijn nieuw bekomen B4 klassering. Yannick Maes hield er trainingsmaatje Mattas Skucas duidelijk onder, en dit deed ook Benjamin Rogiers. Cnudde en Indeherberg waren te sterk en scoorden elk 2 winstmatchen. Het aantal toeschouwers (3 !!) was typerend voor deze belangeloze ontmoeting. Nodo eindigt alzo 7e in de eindrangschikking. Volgend seizoen kondigt zich intussen positiever aan mede dankzij de komst van Martin Katchanov, de huidige nr. 4 van Nederland. Een zeer getalenteerde jonge speler, die weliswaar regelmatig moet gepusht worden, maar daar zullen de Nodo-supporters volgend seizoen wel voor zorgen.

Dankuvooruwaandacht.

Bob

Lees meer »

4e EKERSE TAFELTENNISRONDE

4e  EKERSE  TAFELTENNISRONDE

Ten einde wedstrijdritme op te doen richt TTC Nodo zijn jaarlijkse Ekerse Tafeltennisronde in, tijdens de verlofperiode 2017.

De tafeltennisronde bestaat uit 4 etappes waarin telkens punten toegekend worden volgens de etappe-uitslag.

Het eindklassement wordt bepaald door de behaalde punten na 4 etappes te vermenigvuldigen met het aantal deelnames.

Een etappe wordt gespeeld in poules en plaatsingswedstrijden, al naargelang het aantal deelnemers.

Enkel spelers welke aangesloten zijn aan de VTTL kunnen deelnemen.

De officiële wedstrijden worden gespeeld zonder voorgift, in één enkele reeks.

De voorziene etappe-avonden hebben plaats in de Nodo-zaal te Ekeren-Donk – Schoutlaan op volgende data:

Donderdag 20 juli – Vrijdag 28 juli - Vrijdag 4 augustus – Vrijdag 11 augustus

Inschrijvingsgeld per etappe: 5 €

Geldprijzen zijn voorzien voor de eerste 3 van het eindklassement

Inschrijvingen bij robert_zwaenepoel@telenet.be tot 2 dagen voor aanvang etappe.

Aantal deelnemers is beperkt, dus nu reeds inschrijven om zeker te zijn voor deelname.

 

 

                                                     PALMARES

2017 : ????

2016 : 1) Vanden Berghe Anja – 2) Schittekat William – 3) Zwaenepoel Luc

2015 : 1) Vanden Sanden Benjamin – 2) Vanden Berghe Anja – 3) ‘t Hooft Kim

2014 :  1) Vranckx Philippe – 2) Brands Bart – 3) Vanden Berghe Anja

Lees meer »

Zilveren Anja Vanden Berghe toch weer op het podium

 

 

Op de voorbije Belgische Kampioenschappen alle reeksen scoorden enkele Nodo-deelnemers weer mooie resultaten.

Vooreerst de onverwoestbare Anja Vanden Berghe, die zilver behaalde in de reeks dames B. Moest Anja haar leeftijd mee hebben,

ze werd onvoorwaardelijk terug A-speelster. Enkel in finale kwam zij tekort. Als grossier in medailles werd het ditmaal zilver. De zoveelste waarschijnlijk.

Lander Moens daarentegen miste op een haar na een podiumplaats in de heren E. Lander ging eruit in de kwart finale en werd 7e op 32 deelnemers. Knap hoor.

Een trouwe aanwezige op alle jeugdtornooien en criteria is Emma Coesemans. En Emma plukt er de vruchten van want met een 9e plaats op 28 deelnemers mag

zij terugblikken op een geslaagd kampioenschap. Zeker als je weet dat Emma de 1e ronde een Limburgse D0 speelster versloeg. Voor Jordi Moens was het kampioenschap

een tegenvaller van formaat. Er uit in de 1e ronde tegen de beloftevolle Tom Closset. 3-0 en Jordi terug naar af. Het kan niet alle dagen feest zijn, maar toch pikt het omdat Jordi zich

zo goed had voorbereid. Jordi eindigt achteraan in het peloton als 34e op 35. Volgend jaar beslist beter !

 

Bob

Lees meer »

Nationale ranking jeugd

 

 

Tijdens het doorzoeken van wat officiële documenten en kijken naar de resultaten van de jeugd, zijn we binnen TTC NODO enkele jeugdspelers tegen gekomen op de nationale jeugdranking.

Dit is een ranking, per leeftijd om te zien hoeveelste je bent over heel België gezien. Wij zijn altijd heel blij als er spelers op staan.

Hier even een klein overzichtje:

  • We beginnen bij de jongens Kadetten, daar zijn we twee namen tegen gekomen. JORDI MOENS die op plaats 21 staat en WOUTER COESEMANS die op plaats 39 staat. Heel mooie prestatie!
  • Jongens Miniemen staat LANDER MOENS op de 18e plaats, maar als je kijkt op 1e jaar miniem (wat hij is) dan is hij knap 5e ! Proficiat TOPPER!
  • Ook bij de meisjes zijn we goed bezig, in de reeks meisjes Kadetten staat EMMA COESEMANS op de 28e plaats!

Allemaal heel knap en we hopen volgend seizoen nog betere resultaten en nog meer spelers op deze lijst, de enige boodschap is dus: “veel tornooien spelen en goed spelen”.

Proficiat aan iedereen!

Lees meer »

Zware cijfers in de Hel van Logis

 

Voor de aanvang van de wedstrijd heerste er een positief optimisme in de Nodo-rangen. Misschien viel er wat te rapen bij de Belgische kampioenenploeg. Je weet maar nooit. Maar al vlug bleek dat de kwetsuur van Benjamin Rogiers nog niet genezen was en meer nog, ook Craig Bryant liep tijdens de eerste partij tegen Salifou een schouderblessure op. Daar sta je dan met je plannen. Kleurling Salifou, knappe atleet trouwens, is een hardklopper van het bovenste garnituur. Vraag maar aan Yannick hoe hij zich voelde nadat hij afgepoeierd werd. Niet te doen. Toch gaf Craig dezelfde Salifou meer dan repliek. En weer maar eens de services van Craig. Salifou wist er geen blijf mee en kon ze niet controleren. Craig 2x maal zéér dicht bij setwinst maar toch 3-0 voor de Fransman. Je koopt er niets mee. Yannick (Lambiet) en Benjamin (Saive) ook weer goed in de partij, maar de sets kantelden op ’t laatst telkens in het Logis-voordeel. Het incident tussen Saive en Benjamin naar aanleiding van een bal die het shirtje van Jean-Mi zou geraakt hebben bracht wat animo in de partij. Na de discussie gaf Ben ostentatief een service in het net waarna het spel verder ging. Blijkt dat Ben op ’t einde een puntje tekort kwam om de  set binnen te halen. Zo zie je maar.

Na de koffie bezorgde Salifou, Yannick de rammeling van zijn leven, reeds eerder beschreven. Craig liet een zekere winst tegen invaller Bierny uit de handen glippen (0-3 had best gekund) en Benjamin kon geen eindpunt zetten na een 0-2 voorspong tegen Lambiet.

Logis-Nodo 6-0

De cijfers liegen niet, maar de talrijke toeschouwers hebben zeker genoten van het geleverde spektakel.

Nog één wedstrijd te gaan – naar Alpa Schaarbeek - en het seizoen, dat zich problematisch aankondigde, zit erop. Nodo eindigt in de middenmoot van het eindklassement. Een sterke prestatie.

Bob

 

 

Lees meer »

Nodo, drie jeugdploegen waren de sterkste van de play- off’s

 

Dit seizoen kunnen we wel zeggen dat de Nodo jeugd een mooi seizoen heeft gehad. De play- off’s begonnen al met de overwinning van onze Nederlandse buren tegen TTC Middelburg.

Hierna zijn er nog enkele jeugdploegen die kampioen zijn gespeeld.

Nodo A (SPORTA) is kampioen gespeeld in 2e afdeling met 1 punt voor op de ploeg die tweede staat. Het was tot op de laatste speelweek spannend, in het begin dachten we Nodo A wint deze reeks maar ze hebben het halverwege even laten hangen, en weg gegeven. Ze hebben zich nog net op tijd herpakt en hebben een mooi resultaat neergezet. Hier komt ook nog bij dat Jorden Van Lommel individueel kampioen is en zijn nieuw klassement is dan ook hiernaar gegeven. Volgend seizoen in 1e afdeling? Proficiat Jorden Van Lommel, Brian Mommers en Arno Hendrickx!

 

Nodo C (SPORTA) heeft ook een individueel kampioen, de ploeg is 2e geworden maar Hendrik Engelbeen heeft iedereen kunnen wegspelen en mag zich kronen tot individueel kampioen. Proficiat Hendrik!

 

Nodo C (VTTL) heeft de reeks 3A sterk kunnen winnen. Zij zijn mooi eerste geworden, de grootste angst was het gevreesde Nodo D waar ze 2 keer van hebben kunnen winnnen, maar deze wedstrijd zou even goed andersom kunnen uitgedraaid zijn. Proficiat Wouter Coesemans, Jordi Wijnen, Nick Clarys en Jonas Busschots.

 

Nodo E (VTTL) is ook kampioen kunnen spelen en dit in 4A. Zij hebben een heel mooi parcours afgelegd en geen enkele tegenstander was sterk genoeg om hen van de kaart te kunnen vegen. Ze hebben wel enkele wedstrijden verloren, maar dit was vooral omdat ze hun topspeler (die ook individueel kampioen is) niet bij hadden. Proficiat Aaron Walravens met je individuele titel, het was spannend want Sean Mommers was mooi 2e. Proficiat aan de ploeg Aaron Walravens, Axl Legon, Sean Mommers en Max Wiercx.

 

Zeker en vast ook proficiat aan alle andere jeugdploegen en jeugdspelers. Ik ben niet elke week aanwezig kunnen zijn, maar ik heb wel gezien hoe jullie stuk voor stuk het beste van jullie geven, en dat is fantastisch om te zien. We hebben een mooie groep jeugdspelers die allemaal hun kwaliteiten hebben! Hopen dat we dit kunnen verder zetten in het nieuwe seizoen, proficiat! Bedankt voor jullie inzet!

Lees meer »

Nieuws klassementen SPORTA

Nodo Boons   Ilse D2 D4
Nodo Busschots   Jonas NG F
Nodo Callens   Ruben NG E6
Nodo Clarys   Nick F E6
Nodo Coesamans   Emma NG E6
Nodo Craen   Dirk NG F
Nodo Daniels   Ortwin B4 B6
Nodo Heirman   Dirk E2 E0
Nodo Heirman   Kevin B6 B4
Nodo Heirman   Kristof B6 C0
Nodo Hendrickx   Arno NG E4
Nodo Karimi Rad  Farzad E4 E2
Nodo Leyssens   Guy D6 E2
Nodo Leyssens   Robert E2 E6
Nodo Mommers   Brian F E4
Nodo Mortier   Arno D6 D2
Nodo Mortier   Erwin E6 F
Nodo Roosens   Iris D2 C6
Nodo Schoeters   Bob B4 B6
Nodo Stals   Chantal D0 D2
Nodo Sterkens   Ronny D4 D2
Nodo Stroobants   Yannic D0 C6
Nodo Switsers   Hubert E2 E0
Nodo Truyens   Brent B4 B6
Nodo Van Damme  Thomas NG F
Nodo Van Lommel  Jorden E6 D6
Nodo Van Tichel  Carine E2 D6
Nodo Zwaenepoel   Luc B4 B6
Lees meer »

Speler van de week

Geen speler van de 21e week.
 
Er zijn wel enkele goede prestaties geleverd, maar niet om “waw” te roepen en dus een
speler echt te nomineren.
Hopelijk neem niemand mij dit kwalijk.
 
Idem dito voor “ploeg van de week”
 
Een “uitschieter van de week”, dus een uitzonderlijke prestatie, was er wel.
 
Lander Moens pakt zijn eerste C-speler in zijn “nog prille loopbaan”.
En wees gerust......... er zullen er nog velen volgen.
Volgend seizoen een D-ranking ???   Daar twijfelt niemand aan.
 
gr.
Lees meer »

Speler van de 20 speelweek:

 
 
Wat is het fijn om als sporter in een goede periode te vertoeven.
Vorige week “uitschieter van de week” en nu “speler van de week”
Berry Wels
Als E0 behaalde Berry 4 overwinningen tegen D4 – D4 – D6 – NG
Berry stevent recht op een D-klassement af.
 
Bij uitzondering richt ik mij toch ook tot de Belgische Kampioenschappen Veteranen, en
dat zijn er wel wat in Nodo.
Anja Van den Berghe behaalde zo maar eventjes 3 medailles: 1 X goud en 2 X zilver
Voor de 3e keer op rij goud in dubbel gemengd met Peter Van Houtte. Geloof me, zij zijn
echt een sterk duo hoor.
Eigenlijk moet Anja alleen maar haar meerdere erkennen in Cecile Ozer.
Is ook niet niks want Cecile is in het verleden 6 x Kamp. van België geweest.
En...... de laatste jaren heeft zij niet meer meegedaan, anders hadden het misschien nog 2 titels meer geweest.
En ook Irène ging met 3 medailles naar huis. 1 x goud, 1 x zilver en 1 x brons  Nou moe ! !
Zelfde verhaal voor Irène, ééntje waarin zij altijd haar meerdere moet erkennen: Elisabeth Husin.
Elisabeth is een keertje Europees kampioen in haar reeks geweest, dus das ook geen schande om daar
van te verliezen.
 
Ploeg van de week:
 
C-ploeg
Kevin Heirman – Nigel – Indy en Pieter die een zeeeeer belangrijke overwinning behaalde voor het behoud in 1e prov.
Winst met 10 – 6 tegen Antonius die op papier sterker waren/zijn:  C0 – C2 – C2 – C4
HEEEEEL   KNAP ! ! !
 
 
Uitschieter van de week:
 
Carine  E2 verslaat D2 Hans Moons.
Een D-ranking voor volgend seizoen in Sporta komt er aan Carine.
 
 
gr.
Lees meer »

Speler van de 19e week:

 
 
Het was FF zoeken ........geen ECHTE uitschieters dus zoals de voorbije weken.
Mijn keuze gaat naar TIMME KROLS 
die als D6,   D2 Sven Somers en D4 Geert Agemans een pandoering gaf.
 
Mooie prestatie Timme, goed genoeg om uitgeroepen te worden tot speler van de week.
 
Uitschieter van de week:
 
Berry Wels, E0 en ploegmaat van Timme, won eveneens van D2 Sven Somers.
Winnen van iemand met 3 rankings hoger is meestal genoeg om tot uitzonderlijke
prestatie van de week te worden uitgeroepen.
Knap Berry.
 
Ploeg van de week:
 
De E-ploeg die met 7 – 9 ging winnen op Rupel en daarmee een belangrijke stap richting behoud deed.
 
Vergelijk de klassementen maar: Chantal D2 – Ronny D4 – Ilse D6 – Carine D6
Rupel: D2 – D4 – D4 – D6
Lees meer »

Speler van de 18e speelweek:

 
 
Moeilijk, moeilijk, en da’s leuk, want dit wil zeggen dat er meerdere goede prestaties zijn geleverd.
Ik stak mijne kop nog maar binnen in de club en werd al direct onder druk gezet. Glimlach
De speler van de week was al gekend, een vaststaand feit waar niets of niemand nog iets kon
aan veranderen.
Maar.....als het om tafeltennis gaat ben ik niet zo snel uit mijn lood te slaan en FC Barca heeft bewezen
dat sportmirakels bestaan.
Uiteindelijk heb ik er een studie van gemaakt Glimlach en de prijs gaat naar.....
zo zoon, zo vader; RONNY STERKENS
Maar het was close, kijk zelf maar:
Ronny wint als D4 van C0 Camus (ex A-speler), met 3 –0 nota-bene, btw Camus zijn eerste nederlaag van het seizoen en sinds 45 jaar niet meer van een
D-speler verloren. Ronny pakt tevens nog een D0 en een D6.
 
Wie waren dan zijn concurrenten?
Hola, Dominic Sussex pakt als B4 zijn 4 wedstrijden, zonder setverlies, tegen 2 X B2 en 2 X B4
Nog een Hola, Jordi Moens wint ook zijn 4 wedstrijden, als C4 tegen 3X C2 en 1 x NG
 
En waarom dan Ronny als primus ?
83 Elopunten voor de Ronny, 79 voor Dominic en 74 voor Jordi
 
Uitzonderlijke prestatie van de week:
Hiervoor geef ik geen voorkeur en geef de prijs aan volgende 4 spelers:
1) Ronny Sterkens, zie prestatie hierboven tegen Jacques Camus
2) Yannick Maes die op het BK met dubbelpartner Kilomo het ITTF dubbelteam Nuytinck – Devos in halve
finale van het BK versloegen, ook een onwaarschijnlijke prestatie.
3) Benjamin Rogiers die op het BK Yannick Vostes versloeg, die in de forme van zijn leven vertoefde en outsider
was voor het BK.
4) Kim ‘t Hooft die op het Nederlands kampioenschap tot de laatste 8 is doorgedrongen en een jeugdinternational in 1/8 finale kansloos liet.
 
Ploeg van de week:
De C-ploeg die 9 – 7 won van Sokah en hiermee een heeeeeeeel belangrijke overwinning boekte voor het behoud in 1e provinciale.
Het blijft echter nog altijd “oppassen geblazen”
Knap van Bart, Ruby en de 2 Jordi’s
Lees meer »