Tafeltennisclub Nodo Ekeren

Supporters gevraagd voor het Antwerpse derby tussen AFP Antwerpen en Nodo Ekeren in de hoogste afdeling van het damestafeltennis.

Aan alle Nodo-leden,

Zaterdag 25 jan. as. – 13 h. spelen onze Nodo-ladies de Antwerpse derby tegen stadsgenoot AFP Antwerpen, de fiere leider in de damescompetitie. Een derby is altijd iets speciaals en ofschoon onze dames theoretisch althans vrij kansloos zijn, willen wij ze toch gaan aanmoedigen om een zo best mogelijk resultaat te behalen. En misschien zit er wel een stunt in. Daarom een warme oproep aan alle Nodo-supporters die van een stevig potje tafeltennis houden. Programmeer je Gps op de Turnhoutsebaan (daar is altijd wel wat te beleven !) en kom onze dametjes aanmoedigen. Een heuse Nodo-delegatie geeft onze dames  vleugels, daar kan je van op aan.

U komt toch ook ?

Lees meer »

Lander Moens, Golden Nodo Boy

Lander Moens: Golden Nodo-boy !!

Op de laatst gespeelde Provinciale jeugdkampioenschappen trad Nodo aan met een indrukwekkende delegatie.  Het resulteerde in een medaille-oogst van 7 stuks. Nodo diende het op te nemen tegen de Kempense vloedgolf, die reeds enige tijd aan de gang is. De Kempense clubs startten enige jaren geleden met een intensieve jeugdwerking en plukken er nu de vruchten van. De regio Mechelen èn Antwerpen presteren zwak inzake jeugdwerking, behalve het Ekerse Nodo, de club die voor sterk weerwerk zorgde olv. van een fiere jeugdleider Kevin Sterkens. Vlaggeschip bij Nodo was, en dat zal niemand verbazen, kadet Lander Moens, die zo maar eventjes 2x goud en 1x zilver behaalde. Lander is uitgesproken de nr. 1 van de kadetten-jongens.  Broer Jordy Moens spaarde zich voor de kampioenschappen seniores en liet het enkel tornooi aan zich voorbij gaan. Met Awa Sow (Nodo) behaalde hij de titel in dubbel gemengd juniors. Ook een bronzen medaille voor het duo Jesper Slegers en Lander  Dupont die aldus het podium haalden in dubbel jongens kadetten. Voorwaar een knappe prestatie… de medaille zal gekoesterd worden. Tot daar wat de medailles betrof. Bij het overschouwen van de gedetailleerde uitslagen  treffen we toch enkele oudere èn nieuwe namen die  mogen zeggen dat ze “een goed tornooi”  speelden.

In de reeks miniemen jongens noteren we de beste prestatie van Arno  Walravens met een 5e plaats. De andere Nodo-miniemen kwamen nog niet  in het stuk voor maar dat komt nog wel. Ook een 4e plaats voor Sarah Coesemans bij de meisjes kadetten.

Buiten Lander Moens merken we ook een goede prestatie van Lander Dupont met een 5e plaats in de eindrangschikking. En in de poules zien we  dat NG Murat Emirkan voorwaar een E6 te grazen neemt. Dat belooft ! Ook vernamen we het sterke verweer van Aaron Walravens, die het in zijn poule diende op te nemen tegen 2 C-spelers.

Proficiat aan alle medaille-winnaars en zeker aan alle deelnemers aan dit kampioenschap.

 

Bob

Lees meer »

Maak kennis met onze trainers, week 6

Interview – hulptrainer – Lander Moens

 

    

 

VRIJWILLIGER IN DE KIJKER - Hallo! We interviewden Lander Moens, hulptrainer bij Nodo.

*Hoe lang ben je al actief in de club? GOH! Ik denk 8 jaar, en er komen nog heel wat jaren bij!  

*Mooiste moment binnen de club?  Op kamp gaan naar Roelofarendsveen samen met spelers van TTC NODO en TTC Middelburg.

*Welke trainer is je het meest bijgebleven toen je jong was? Malaise Wim, hij is een heel goede trainer.  

*Hoe vier je het einde van een succesvol seizoen? Met een groot feestje natuurlijk!  

* Welke beroemdheid zou je wel eens willen ontmoeten? Ma Long die is kei fijn en goed

* Je krijgt een miljoen. Wat doe je? Sparen voor later

*Waar droomde je als klein kind van? Gelukkig worden

* Wat was je favoriete programma/boek/film toen je kind was? Zoiezo Dora

- Wat is je favoriete muziek? K3 natuurlijk!

*Van welke trainer wil jij eens wat meer te weten komen? Wim want van Kevin weet ik al alles

Lees meer »

Maak kennis met onze trainers, week 5

VRIJWILLIGER IN DE KIJKER - Hallo! We interviewden Jonas Verbeeck, hulptrainer bij Nodo.

*6 jaar? Ja 6 jaar kan je jezelf al lid noemen van Nodo? Ja hoor ik ben hier graag en ik ben daarom ook al zo lang lid van deze club. Als hulptrainer ben ik 1 jaar actief, ja je moet ergens beginnen, toch?

*Mooiste moment binnen de club?  Ja we krijgen altijd een drankbonnetje voor te komen helpen op een training, maar de moment dat ik er twee kreeg, ja dat vond ik toch wel een heel speciaal moment!

*Welke trainer is je het meest bijgebleven toen je jong was? Ik heb toch wel het meeste geleerd van Wim Malaise, hij is een toptrainer en aangenaam in omgang!

*Hoe vier je het einde van een succesvol seizoen? Daar heb ik niet veel op te zeggen, ALS KAMPIOEN!

* Welke beroemdheid zou je wel eens willen ontmoeten? Nathan Vandergunst-Acid omdat hij mijn voorbeeld is en een echte strijder

Je krijgt een miljoen. Wat doe je? Eum… Eum… sparen

*Waar droomde je als klein kind van? Beroemd acteur worden

*Van welke trainer wil jij eens wat meer te weten komen? Sterkens Kevin

Lees meer »

Speler van de heenronde

Beste sporters,

 

Had gedacht om hier een naam of 3 à 4 te vernoemen, maar neen hoor, het zijn er veel meer.

Meerdere spelers, zowel in VTTL als in Sporta, hebben alle wedstrijden van de heenronde betwist.

Dat zijn de spelers van de heenronde.

 

Een ploegske van 5 (VTTL) of van 4 (Sporta) die met een perfecte beurtrol gewerkt hebben.

Dat zijn de spelers van de heenronde.

 

De spelers die meegewerkt hebben aan de opbouw en afbraak van ons Nodo-tornooi.

Dat zijn de spelers van de heenronde.

 

Heb er zelfs eentje in de lagere regionen ontdekt die in meerdere ploegen heeft gespeeld, maar ‘k denk

dat hij/zij elke week gespeeld heeft.

Da’s een speler van de heenronde.

 

Ben jij een speler van de heenronde ???

 

Aan alle spelers van de heenronde => maak er zo’n terugronde van en ........de club is je hier heel dankbaar voor.

 

 

Grts. en....... tot volgend jaar voor....... de terugronde.

 

 

 

Lees meer »

Maak kennis met onze trainers, week 4

Trainer IN DE KIJKER - Hallo! We interviewden Wim Malaise, trainer bij Nodo.

*38 jaar, ja hoor 38 jaar ben ik al trainer in het tafeltennis, waarvan 5 jaar op TTC NODO. Ja ik ben al  jaar trainer en ik doe dit met alle enthousiasme en plezier!

*Wat is het mooiste moment dat je is bijgebleven in je trainers carrière?   Voor de eerste keer dat ik als trainer/coache  samen met de dames van AFP Antwerpen de beken van België won.

De champions League dat ik als trainer/coache samen met de dames van AFP Antwerpen mocht meemaken

*De trainer die me het meeste is bijgebleven?  René van Hoof. Hij was echt gedreven bezig en kon je motiveren om die extra stap te  doen.

*Hoe vier je het einde van een succesvol seizoen?  Rustig samenzitten met de spelers waarmee je gewerkt hebt.

*Eén miljoen, dat krijg je, wat doe je dan?  Een kleine sportzaal bouwen om dichtbij een club te starten of dichtbij een topclub gaan wonen zodat je minder reistijd verliest en nog meer tijd met de spelers kan doorbrengen.

*Van welke trainer wil jij eens wat meer te weten komen? Betinne Vriesekoop – Ik zou graag meer te weten koen over haar mentale begeleiding en hoe zij coaching op elk niveau ziet.

Lees meer »

Maak kennis met onze trainers, week 3

Hulptrainer IN DE KIJKER - Hallo! We interviewden Axl Legon, hulptrainer/ sparringpartner bij Nodo.

*Sinds september 2013 ben ik al lid van de club, en nee ik ben nog niet van plan te stoppen. Ja ik ben al een tijdje lid en ik doe dit met alle plezier. Sinds 2016 help ik mee de beginners te leren tafeltennissen en ik doe dit met alle plezier en enthousiasme. Naast lesgeven, speel ik zelf ook nog in de B ploeg bij de jeugd!

*Tofste moment in de club? Er zijn er zo veel, maar eentje is me toch bijgebleven.  Wanneer de laagste groep is tegen de robot mocht spelen en ik het mocht besturen. Hoeveel kindjes zo blij waren om er tegen te spelen en ze ook een beetje voor de gek te houden was een van de tofste momenten als hulp trainer. 

*De trainer die me het meeste is bijgebleven?  De trainer die me het meeste is bijgebleven is Guido. Het was mijn eerste jaar dat ik les volgde en het was zijn laatste jaar als trainer op onze club. Onder hem heb ik veel bijgeleerd en begon ik mijn eigen spel te creëren. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.

*Als we kampioen spelen, wat dan? Ik vier het liefst het einde van een topseizoen met onze ploeg en onze club als winnaars, gevolgd op de club door een lekker etentje voor alle spelers met de ouders en nadien een gezellig feestje.

*Je krijgt een miljoen. Wat doe je? Een huis en een auto kopen en voor de rest mijn geld op sparen om eens lekker op vakantie te gaan.

*Waar keek je als klein kind naar?  Power rangers samurai

*Van welke trainer wil jij eens wat meer te weten komen? Malaise Wim

Lees meer »

Maak kennis met onze trainers, week 2

VRIJWILLIGER IN DE KIJKER - Hallo! We interviewden Arno Mortier, jeugdtrainer bij Nodo.

*Wow! Je bent 7 jaar lid van de club, waarvan 2 jaar als trainer en mede- jeugdverantwoordelijke. Inderdaad. Ik ben speler en trainer. Om nieuwe ideeën te krijgen voor het werven van en de kwaliteit te verbeteren van trainers volg ik het project2020 van SportingA. De jeugd is de toekomst voor een club, hiervoor heb je trainers nodig. Zij hebben het geduld om jeugd tot de top te begeleiden.

*mooiste moment met/binnen de club? Als trainer de zomerstage 2019 geven binnen onze eigen club.

*Welke trainer is je het meest bijgebleven toen je jong was? Bruno, hij kon ons zo motiveren om toch te blijven oefenen en oefenen en dat is me zeer hard bijgebleven

*Je krijgt een miljoen. Wat doe je? Huis kopen in Spanje

*Waar droomde je als klein kind van? Topsporter worden

*Wat was je favoriete programma/boek/film toen je kind was.  Spongebob

*Van welke trainer wil jij eens wat meer te weten komen? Kevin Sterkens

Lees meer »

Speler van de week, speelweek 9

Geen speler van de week deze keer, wel enkele opvallende ploegresultaten.

 

Mooie ploegoverwinningen tegen teams met dezelfde rankings, of zelfs sterkere klassementen.

 

J-ploeg met Marjan, Dominique, Nancy en Veronik behalen een vlotte 12 – 4 overwinning tegen 2 X E6 en 2 X NG

 

C-ploeg dames  met Irène, Elke en Carine zetten een score neer van 7 – 3 tegen C2 en 2 X C4

 

A-ploeg met Benjamin, Jordi, Kim en Roel halen eveneens een monsterscore tegen 4 X B4

 

 

Nog zo’n weekske en het degradatiespook wordt ontweken.

Lees meer »

Maak kennis met onze trainers, week 1

VRIJWILLIGER IN DE KIJKER - Hallo! We interviewden Kevin Sterkens, jeugdcoördinator bij Nodo.

*Wow! Je bent 15 jaar lid van de club, waarvan 9 jaar als trainer en coördinator. Inderdaad. Ik ben speler, trainer en jeugdcoördinator. Om nieuwe ideeën te krijgen voor het werven van en de kwaliteit te verbeteren van trainers volg ik het project2020 van SportingA. De jeugd is de toekomst voor een club, hiervoor heb je trainers nodig. Zij hebben het geduld om jeugd tot de top te begeleiden.

*Ambities met/binnen de club? Wij zijn een club voor gedreven spelers die de top willen bereiken, maar ook voor spelers die recreatief willen spelen.

*Wat waren tot hiertoe je hoogtepunten op de club? Mooiste moment is gekozen worden tot jeugdverantwoordelijke

*Welke trainer is je het meest bijgebleven toen je jong was? Mireille Slootmans, heeft mij altijd lesgegeven. Jammer genoeg is zij nu weg, maar ze was een TOP trainster.

*Je krijgt een miljoen. Wat doe je? Veel reizen en sparen.

*Waar droomde je als klein kind van? Verpleegkundige op de spoed worden.

*Wat was je favoriete programma/boek/film toen je kind was.  Harry Potter

*Van welke trainer wil jij eens wat meer te weten komen? Mortier Arno

Lees meer »