Finaledag Vlaams jeugdcriterium

Gepubliceerd op 29 mei 2016 om 10:00

416bf47b-b0fb-4fa2-a35e-400ea492a549.jpgFinaledag VJC in Leuven

Hier een kort verslagje van de finaledag in Leuven voor het Vlaams Jeugd Criterium.  Lander was als enigste van NODO hiervoor geselecteerd.  Doordat Lander het eerste evenement had gemist was een podiumplaats in het algemene klassement quasi onmogelijk.  Wel voor de finaledag.  MAAR dit was niet onze missie - het doel was om de vrede ten huize Moens te behouden.  Liever alles verliezen en geen ruzie, dan winnen en ruzie.  

Het tornooi dan, alle pré-miniemen van het jaar 2005 zaten in 1 poule.  8 spelertjes.

Enkel de spelertjes van Gierle hebben van Lander gewonnen.  Emiel was te sterk en momenteel kan Lander hem niet aan.  Maar vooral Sie speelde de match van zijn leven tegen Lander.  Sie herrees na een zware 2-0 achterstand om zo van Lander te winnen (2-3 voor Sie).  Lander maakte zich echter niet te druk tijdens de match, maar eerder achteraf.  Geen probleem, papa verhuisde naar de tribune/cafetaria! Toch voor 1 set!

Maar vanaf dan moest hij zich niet meer druk maken. Op sommige momenten ging het zelfs te gemakkelijk en op een bepaald moment was hij meer bepaalde slagen aan het trainen als hij voorstond. Hij amuseerde zich en was super geconcentreerd. En dan is Lander bezig zien en coachen een plezier.  Al de andere spelertjes: Tibo, Robbe, Dario en Stan werden met een 3-0 afgedroogd.  Enkel Milo van Zoersel had karakter om een set van Lander af te snoepen en maakte het Lander eventjes moeilijk.  Toch 3-1 voor Lander.

Lander werd op de finaledag tweede na Emiel, voor Dario.  In het algemeen klassement werd hij uiteindelijk 4e - evenveel punten als de derde.  Maar de derde had 1 keer meer deelgenomen aan het Vlaams Jeugd Criterium.

Dus missie geslaagd.  

Nu rust.  

Alhoewel Lander en rusten, dat gaat niet samen.