Nationaal JeugdCriterium - kwalificatie - 18/09/2016

Gepubliceerd op 21 september 2016 om 09:58

Jordi en Lander wilden al langer meedoen met het NJC te Louvain La Neuve.  Jordi is normaal gezien direct geselecteerd maar Lander moest zich hiervoor eerst kwalificeren.  Zondag 18/09 was de grote dag.  Met ons twee reden we richting Louvain La Neuve, het mekka van de tafeltennis.  Bij de miniemen waren er 55 inschrijvingen.  En er zouden maar 32 spelers mogen doorgaan.  Het niveau is hoog (lees heel hoog) want veel miniemen, vooral in Wallonïe, hebben reeds een C of een D klassement.  Lander met zijn E0 klassement staat ergens in het midden van deze groep miniemen.

In de eerste ronde moest hij tegen een C4, E2 en E6.  Ondanks dat zijn eerste match (zenuwen) volledig de mist inging - geraakte hij toch als tweede door zijn poule.  Vooral tegen de C4 heb ik een schitterende Lander zien spelen.  Toch verloren met 3-1, maar je zag dat hij in forme was.

In de tweede ronde kreeg hij een D0, D6 en de sympathieke Ticho van Berlaar voorgeschoteld.  De D6 en D0 werden zonder pardon afgedroogd - alsof hij dit dagelijks doet.  Ticho was iets moeilijker, maar Lander won deze match toch met 3-1.

De laatste ronde was voor plaatsen 15 t/m 18.  In deze poule zat hij met een D0, D4 en een D6.  In deze poule verloor hij van de D4 (gecoacht door Jean Lauric) met 3-1 en tegen de D0 met 3-0.  Hij werd echter niet van tafel gespeeld, en de meeste setten waren vrij nipt.  De D6 van Schulen (Floris Surmont) werd netjes met 3-0 opzij gezet.

Lander eindigt zo op een mooie 17e plaats na een schitterend tornooi. Hij mag mee met zijn broer (normaal gezien is hij er ook bij) naar Fase 1 van het Criterium.