Nodo pakt belangrijke punten in Herstal

Gepubliceerd op 31 oktober 2016 om 15:10

Nodo, nog altijd een beetje verwikkeld in het degradatie-debat, nam zondag LL duidelijk optie op een verlengd verblijf in de Super-afdeling. De Luikse promovendus startte het seizoen met dezelfde spelers uit de 1e nationale afdeling, versterkt met A-speler Swartenbrouckx. Dit blijkt duidelijk te zwak. Het retourkaartje ligt al klaar.

Onder leiding van een sublieme Yannick Maes – Swartenbrouckx scoorde amper 13 punten tegen Yannick in het totale wedstrijdverloop – stoomde de Ekerenaars door naar een veilige 1-4 situatie. Benjamin Rogiers, sukkelend met een schouder-blessure, startte niet meer voor de 6e wedstrijd, vandaar het eerreddend punt voor de Luikenaars. Maar wat gezegd van Craig Bryant die eveneens een poepje liet ruiken aan Swartenbrouckx  en alzo zijn 4e A-speler op zijn conto schreef.  Benjamin Rogiers flirtte even met de nederlaag tegen F. Habran, maar kon dan uiteindelijk de zege toch nog binnenrijven.

De vurige Bletard had geen verweer tegen Bryant en Yannick Maes walste verpletterend over een spartelende Habran. Een complete Yannick toonde weer zijn klasse; zeer goede service, stevige blok en feilloos aanvalspel. Le Logis is verwittigd.

Uitslag Astrid Herstal – Nodo Ekeren 1-5

Volgende wedstrijd: Zondag 6 november – 18 h. De classico Nodo – Le Logis (met JM Saive)