Kempenaars Van Camp/Rotthier : winnaars van Nodo’s Nacht der Dubbels 2016

Gepubliceerd op 31 december 2016 om 15:13

Tijdens de feestperiode kunnen liefhebbers van het dubbelspel steeds terecht op de ondertussen reeds klassiek geworden Nacht der Dubbels van TTC Nodo.

Ook nu weer zakten een 30-tal duo’s af naar Ekeren. De formule is ondertussen gekend. Met het voorgifte-systeem is ook de lager geklasseerde speler niet kansloos, ofschoon het palmares aangeeft dat uiteindelijk de hogere geklasseerde spelers de buit meestal binnenhalen, op enkele uitzonderingen na.

Grote poules in de aanvangsfase, een degelijk niveau en helse speelomstandigheden maken deel uit van de succesformule. Ook de niet te versmaden geldprijs is welgekomen in deze dure geschenkperiode. Vergelijk het even met de 1e prijs voor een overwinning in de B-reeks van een A-tornooi en geef toe, ook hier scoort Nodo hoog.

Eindoverwinnaar werd het Gierle duo Van Camp/Rotthier. In finale hadden zij alle moeite van de wereld om het moeilijk te bespelen Nodo-dubbel Van Breda/Brands opzij te zetten en de buit binnen te halen. Een hard-werkende Rotthier en een agressieve Van Camp sloopten uiteindelijk de Nodo-muur. Para-speler Brands, zittend in een rolwagen, moet wel in zijn vak blijven, maar het Nodo-duo dient niet afwisselend te spelen. Dit maakt het ontzettend moeilijk, maar Van Camp/Rotthier bewezen dat het mogelijk is.

In de halve finale werden 2 Rooigem-duo’s (Van den Sanden/Simal en Van Hoecke/Vincke, allen B-spelers) uitgeschakeld door voornoemde finalisten in beklijvende wedstrijden welke bol stonden van de spectaculaire balwisselingen.

De laatste bal werd geslagen om klokslag 3 h., waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde.

Bob