Nodo rukt verder op naar de 5e plaats in de Super Divisie

Gepubliceerd op 16 januari 2017 om 20:50

Nodo-Castellinoise kende een spetterende start met de wedstrijd Maes (A22)-Duranspahic (A14), waarin de Kempenaar Maes in een 5-setter de Bosniër op een zijspoor plaatste. Knappe prestatie van Yannick die alzo zijn team uitzicht gaf op puntenwinst. Dan de partij waarvoor menig toeschouwer gekomen was en die nog altijd meest tot de verbeelding spreekt: aanval tegen verdediging maw. Rogiers – Mikutis. Met de kracht van een voorjaarsstorm beukte Benjamin zich naar de overwinning en zette de ellenlange Litauer voor schut. 2-0 wezen de bordjes. Surprise, suprise, want A-speler Tim Janssens bleef op de bank en de Henegouwers stuurden  Bovenisty (B0) in de arena tegen Craig Bryant. Craig maakte er een droge 3-0 van tegen de Luikenaar die actief is in het hard-bat circuit en daar hoge ogen gooit.

Na de koffie was het wachten op het overwinningspunt en dat duurde nog even, want Yannick vond geen oplossing tegen de secure verdediger Mikutis. Craig Bryant leverde weliswaar een bangelijke partij af tegen Duranspahic maar moest zich toch in de 5e set gewonnen geven en zowaar stond het 3-2. En weer bleef Janssens – tegen zijn zin - op de bank en kon Steve Bovenisty aan het werk tegen het Ekerse Waaltje Rogiers. Een hapklare brok, dachten de supporters, maar Bovenisty weerde zich als een duivel, sloeg en mepte wild om zich heen en Benjamin had meer dan de handen vol. Maar na de 4e set was de Henegouwse motor opgebrand en konden de Donkenaars de overwinning vieren. 4-2

Nodo komt alzo op de 5e plaats terecht in de rangschikking. Voorwaar een sterke prestatie van de knappe Ekerse ploeg.

Volgende wedstrijd: het Antwerpse derby Sokah-Nodo op woensdag 25 januari Aanvang 20 h.