Sokah Hoboken aan de winst in Antwerps Derby

Gepubliceerd op 26 januari 2017 om 13:27

 

Ofschoon Nodo in de heenronde de kansen op “ploeg van ’t Stad” gaaf hield met een gelijkspel, moesten zij in de terugronde toch het meesterschap van de Zuid-buren ondergaan.

Sokah deed beroep op de sterke Jérémy Pétiot (speler bij TT Nice in de Franse B competitie), Golden Medal-boy Laurens Devos en de winnaar van de onlangs gespeelde Nederlandse Masters, Rajko Gommers. Nodo trad aan met zijn basisploeg.

Craig ondervond al vlug dat de man in de schijnwerpers, junior Laurens Devos, niet voor niets de titel van Paralympiër van het Jaar kreeg. Niettegenstaande dat de Magic Serves van Craig weer wonderen deden, beheerste Laurens de wedstrijd door zijn haast feilloos blokspel achter de tafel. Als deze jongen nog wat meer body en kracht krijgt staat er hem nog een mooie toekomst te wachten. En ja, ook op internationaal niveau. Kan je daarentegen zeggen tegen je speler dat hij goed gespeeld heeft als hij zojuist een 11/1 pandoering heeft gekregen ? Of is dat te cynisch ? Neen, Yannick speelde op hoog niveau in de partij tegen Pétiot maar Pétiot nog hoger ! Dus wezen de bordjes 2-0. Rogiers had dan uitzicht op een overwinning tegen Gommers, maar in een felle eindspurt in de 4e set ging Gommers alsnog aan de haal met de overwinning. 3-0 en het zag er niet goed uit voor de Nodo-gasken.

Na de koffie was menig supporter benieuwd hoe Yannick Maes de zaken ging aanpakken tegen Devos, de beste Belgische junior op het ogenblik. Yannick diende alles uit de kast te halen en behaalde een schitterende 0-3 overwinning. Nu moest Craig aan de bak tegen de hard slaande Gommers. En weer had Craig de beste kaarten in handen bij een 2-1 setstand en 8-5 voorsprong. Maar Gommers vocht terug en Craig kraakte in de beslissende set. De overwinning was binnen voor de Sokah-boys.  Rogiers probeerde nog zijn stunt in de heenronde te herhalen toen hij Pétiot te grazen nam, maar de Fransman aasde op revanche en met telkens het kleinste verschil haalde hij de 3 sets binnen.

Eindstand 5-1 : Een te zwaar verdict voor de Donkenaars, maar de cijfers zijn wat ze zijn.

Bob