Miniem Lander Moens kroont zich tot clubkampioen van Nodo

Gepubliceerd op 5 juni 2018 om 22:04

Met 35 spelers en speelsters aan de start voor het jaarlijkse Open Clubkampioenschap van Nodo kon organisator Kevin Sterkens spreken van een succes. Het was ooit wat minder. En ook te noteren : heel wat kleppers en jeugdproducten vonden de weg naar de zaal op deze zonovergoten zondag.

Alles leek erop dat favoriet Benjamin  VandenSanden de te kloppen man zou worden en dat was ook zo. Tot in de finale haalde Benjamin alle voorgiftpunten probleemloos op. Maar in de eindphase trof hij de opkomende ster van Nodo, Lander”ke” Moens. Met 4 punten als voorgift moest Lander het stellen. En het bleek zowaar voldoende want de motor van Benjamin begon plots te sputteren en het vertrouwen viel weg.  Lander rook zijn kans en stoomde op naar de overwinning en de titel. De wedstrijd stond bol van de mooie punten en hield de aanwezige toeschouwers stevig in de ban. Lander Moens volgt dus Bob op als clubkampioen van Nodo. Proficiat.

Toch waren nog enkele merkwaardige resultaten te noteren tijdens dit kampioenschap:

  • De kwart-finale plaats van ex-tennisser Raymond Van Gaever (NG) die na een lange revalidatie vanwege een zware achilles-kwetsuur, sterker dan ooit voor de dag kwam met zijn typische tennis-stijl.
  • Het maiden-optreden van Thomas Soin (B6) die in halve-finale een gesmaakte partij afleverde tegen de latere finalist Benjamin.
  • Het optreden van een 5-tal jeugdspelers die blijk gaven van een goed niveau. Zo worden zij bekend bij de volwassen spelers en worden er hopelijk mee door op sleeptouw genomen.
  • Het wederoptreden van Erwin Smout, na een tafeltennisloze periode van ca. 15 jaar.

Na de prijsuitreiking en kampioenenvoering werd door 140 man aangeschoven voor de traditionele BBQ. Het was weer perfect geregeld.

Met dank aan de organisatoren en alle medewerkers. Jullie zijn onbetaalbaar.

Bob

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.