Moens brothers heersen over Provinciaal Criterium leeftijdsreeksen.

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 om 20:22

“Heersen” is nogal zwaar uitgedrukt maar als zowel de winnaar van de juniors- als de kadettenreeks in de Kruidenlaan in Ekeren-Donk wonen, kan je toch wel stellen dat de “Moens brothers” – Jordi en Lander – hun stempel op het criterium drukten. Beiden wonnen hun reeks  zonder verliespartij. Komt daar nog de verwachte overwinning bij van Awa Sow bij de meisjes junioren en het is duidelijk dat Nodo de hoogste reeksen binnen haalde. Een pluim voor onze toppers !

Vermelden wij ook even de sterke prestatie van Wouter Coesemans (winst tegen 1 C0-speler). Met 4 spelers eindigde Wouter  op de 1e plaats in zijn poule maar door het negatieve set-gemiddelde moest hij vrede nemen met de 4e plaats. In de eindronde wordt Wouter dan uiteindelijk 5e in de juniores-reeks.

In de reeksen van de kleinsten, pre-miniemen en miniemen is onze rol eerder bescheiden. Een nieuwe generatie meld zich aan en dat heeft tijd nodig. Leuk om zien dat nieuweling Embrechts Mateo de handschoen opneemt en toch één wedstrijd wint in de reeks miniemen Jongens. In de andere poule eindigt Lex Van Agtmael, hij is er itussen al mee vertrouwd, op de 5e plaats. Nieuwkomer in het tornooi-circus Lars Helsen eindigt 8e . Voor Lars een leerschool en zeker een ervaring waaruit veel te leren valt.

Volgend provinciaal jeugdcriterium op zondag 20 oktober – 10 h. Fase 1

Reeksen samengesteld volgens sterkte, niet volgens leeftijd.  Zaal: Balsakker te Lille.