Lander Moens, Golden Nodo Boy

Gepubliceerd op 9 januari 2020 om 13:58

Lander Moens: Golden Nodo-boy !!

Op de laatst gespeelde Provinciale jeugdkampioenschappen trad Nodo aan met een indrukwekkende delegatie.  Het resulteerde in een medaille-oogst van 7 stuks. Nodo diende het op te nemen tegen de Kempense vloedgolf, die reeds enige tijd aan de gang is. De Kempense clubs startten enige jaren geleden met een intensieve jeugdwerking en plukken er nu de vruchten van. De regio Mechelen èn Antwerpen presteren zwak inzake jeugdwerking, behalve het Ekerse Nodo, de club die voor sterk weerwerk zorgde olv. van een fiere jeugdleider Kevin Sterkens. Vlaggeschip bij Nodo was, en dat zal niemand verbazen, kadet Lander Moens, die zo maar eventjes 2x goud en 1x zilver behaalde. Lander is uitgesproken de nr. 1 van de kadetten-jongens.  Broer Jordy Moens spaarde zich voor de kampioenschappen seniores en liet het enkel tornooi aan zich voorbij gaan. Met Awa Sow (Nodo) behaalde hij de titel in dubbel gemengd juniors. Ook een bronzen medaille voor het duo Jesper Slegers en Lander  Dupont die aldus het podium haalden in dubbel jongens kadetten. Voorwaar een knappe prestatie… de medaille zal gekoesterd worden. Tot daar wat de medailles betrof. Bij het overschouwen van de gedetailleerde uitslagen  treffen we toch enkele oudere èn nieuwe namen die  mogen zeggen dat ze “een goed tornooi”  speelden.

In de reeks miniemen jongens noteren we de beste prestatie van Arno  Walravens met een 5e plaats. De andere Nodo-miniemen kwamen nog niet  in het stuk voor maar dat komt nog wel. Ook een 4e plaats voor Sarah Coesemans bij de meisjes kadetten.

Buiten Lander Moens merken we ook een goede prestatie van Lander Dupont met een 5e plaats in de eindrangschikking. En in de poules zien we  dat NG Murat Emirkan voorwaar een E6 te grazen neemt. Dat belooft ! Ook vernamen we het sterke verweer van Aaron Walravens, die het in zijn poule diende op te nemen tegen 2 C-spelers.

Proficiat aan alle medaille-winnaars en zeker aan alle deelnemers aan dit kampioenschap.

 

Bob