Ditjes en datjes - editie 5

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 17:48

Weer een tijdje geleden en dus tijd voor een vervolg met wat nieuwtjes.

  • Het seizoen kabbelt verder en de competitie gaat de eindfase in. Voor diegenen die verwikkelt zitten in een titelstrijd (of degradatiestrijd) nog veel moed en succes !! Gaan met die banaan !
  • We werken continu verder aan ons energiebeleid.  Zo werd de CO² meter in de speelzaal recentelijk vervangen door een automatische meter achteraan de zaal die werd verbonden met ons ventilatie systeem. Nu zal er alleen geventileerd worden als de ingestelde ppm meting dit vereist en zal terug stil vallen als het gewenste niveau werd bereikt. Zo wordt er niet onnodig warme lucht uit de speelzaal getrokken als de waarden ok zijn. Hiervoor bedanken we onze huis elektricien Alain Wery die zich op een zondag vrij maakte om dit te komen fixen. Dikke merci Alain !!
  • Binnenkort, 14 maart wordt de laatste fase van ons energieproject verwezenlijkt. Er worden nog twee extra batterij-modules toegevoegd aan onze huisbatterij zodat we ’s avonds extra capaciteit hebben om onze opgespaarde energie te benutten. Er wordt tevens een hybride warmtewisselaar geplaatst die aangesloten wordt op onze vloerverwarming en (nieuwe) warmwaterboiler voor het sanitair water. Hierdoor gaan we bij voldoende zonneschijn ons verbruik van gas terugbrengen tot nul en hebben we onze doelstelling “co² neutraal” waar gemaakt. Op dinsdag 14 maart zal het lokaal dus niet beschikbaar zijn tijdens deze werken. Werken worden uitgevoerd door onze hoofdsponsor Ensys.
  • Er werd een werkgroep opgericht om ons verouderd meubilair te vervangen. Geen makkelijke opdracht om dit uit te werken. We leggen de lat hoog: budgetvriendelijk, onderhoudsvriendelijk, moduleerbaar en dan nog mooi ook. Er is geen haast bij, we zakken nog niet door onze stoelen. Dus shoppen maar …..  Tips altijd welkom.
  • Op de volgende bestuursvergadering worden de data vastgelegd voor onze einde jaar activiteiten: clubkampioenschappen en barbecue.  We verwachten van jullie een massa inschrijvingen. Altijd fijn voor diegenen die het organiseren.
  • Einde seizoen wordt er een systeem van toegangscontrole geplaatst. Het bestaande standaard slot wordt dan vervangen door een elektronisch slot dat via badges (voor bestuur en trainers) en klavier (voor diegenen die sporadisch binnen moeten zijn) zal werken. Openen van op afstand zal ook mogelijk zijn. Het huidige sleutelkastje aan de groene vuilbak waar menig lid op gevloekt heeft of zijn nagels gebroken, verdwijnt dan. Ook hier gaan we het lokaal enkele dagen sluiten voor de trainingen zodat we dit rustig kunnen implementeren.
  • Er was vraag (en nood) aan goede koffie volgens enkele leden. Jullie vragen, wij draaien. Momenteel staat er een test-opstelling van een Nespresso systeem dat ons een straffe Ristretto (voor diegenen die een nachtje recht in bed willen zitten), lekkere tas Lungo (voor de koffie genieters) of Decafiné koffie kan serveren. Prijs wordt voorlopig op 2 euro gezet. De filterkoffie blijft op 1,80 euro.  We bekijken dan of we dit definitief gaan gebruiken en de filters laten verdwijnen. Laat gerust jullie mening weten !!  Hiervoor danken we Dirk Craen die de machine even in bruikleen geeft.
  • En we blijven het herhalen en vragen op onze blote knieën. Doe eens de bar en maak Veronik blij naar haar zoektocht om de vrije bardiensten ingevuld te krijgen als die er zijn.

 

Ziezo, ik ben uitverteld !

De groeten

Berre