Tafeltennisclub Nodo Ekeren

Speler van de week

Speler van de 6e week:
JONAS BLOEMEN:
Ondanks het verlies van zijn ploeg met 5 – 11 “pakte” Jonas E2 zijn 4 matchen
3 X E0 en 1 X E2 
We wisten dat dit vandaag of morgen wel eens zou gebeuren.
Dit moet aansporen tot...... Trainen Jonas ! ! !
 
Toch ook even vermelden dat hij heeeeeel veel tegenwind kreeg van Stijn Van Driessen D4
die ook zijn 4 wedstrijden won (2 X D2 – D6 en E0) en daarmee zijn ploeg een 8 – 8 bezorgde.
 
Ploeg van de week:
Brrrrrr. durf het bijna niet te schrijven maar ‘k doe het toch.
A+B+C+D haalde een score van 2 – 62
En zoals ik vandaag een smsje van iemand ontving: zouden we de tekst in de zaal niet aanpassen of overschilderen ?
 
Uitschieter van de week:
Ik hou het bij 2 prestaties, te vinden bij Sporta.
Hoewel we allemaal weten dat Iris D2 ondergeklasseerd is, springt haar overwinning tegen B6 Niko Snyers toch wel in het oog.
Net zoals de overwinning van Yannick Stroobants D0 die Dieter Heeman B6 eveneens het nakijken gaf.
Voorkeur ??? Laat het ons bij beiden houden.
 
gr.
Lees meer »

Nationaal jeugdcriterium fase 1

Beter laat dan nooit.  Toch een verslag over fase 1 van het NJC in Louvain La Neuve.

Jordi was ingedeeld in 4e afdeling, Lander zat in afdeling 6 (min 2).

Jordi zat in een poule met 3 D’s en 4C’s …. en eerlijk hij heeft het er heel goed van af gebracht.  Uiteindelijk wint hij 4 matchen en verliest 3 keer heel nipt.  Maar gevochten voor elke bal heeft hij.  In 1 van zijn verliesmatchen staat hij 2-0 in sets achter; komt terug tot 2-2.  Plots staat hij de 5e set 7-0 achter - vecht zich terug in de match tot 10-10.  Dan verliezen met 14-12 doet zeer - maar toch; opgeven stond niet in zijn woordenboek.  Jord wordt 4e in zijn poule.

Lander zou het als E0 heel moeilijk hebben in deze poule.  Al de spelers in zijn poule waren D of C.  Niets te verliezen dus.  Voor de pauze speelt hij de pannen van het dak wint 2 matchen (D6 en D2) en verliest heel nipt in de belle van een C4.  Na de pauze was het iets minder qua resultaat - maar hij heeft gevochten voor wat hij waard was - uiteindelijk wil niemand verliezen van een lagergeklasseerde, hé.  Lander eindigt 6e in zijn poule en hierdoor kan hij zich handhaven in zijn poule.

Het was een leuk en leerrijk tornooi.  Hop naar de volgende fase op 20/11.

 

Lees meer »

Nodo – Alpa: ditmaal liep het fout.

Gesteund door de mooie resultaten van de voorbije weken zou Nodo het Brusselse varkentje ook even gaan wassen. Gaan voor een gelijkspel ? Geen denken aan… de overwinning moest het worden !

Draaide dit even verkeerd uit zeg !! Nadat sterkhouder Benjamin Rogiers onaangenaam kennis had gemaakt met de verbluffend sterke Florian Cnudde (A26) kon Yannick Maes milderen tegen vast trainingsmaatje Skucas. Daarvoor had Craig Bryant er een 5-setter uitgeperst tegen Juju Indeherberg, maar Craig startte slecht in de beslissende game. Juju stoomde door en voor de koffie stond het 1-2 en was nog alles mogelijk.

Weer een vijfsetter voor Craig tegen de feilloos acterende Cnudde en weer hetzelfde scenario: op een diefje 2 sets ontfutseld – de services van Craig deden somtijds wonderen – maar in de belle, hopeloos traag gestart en… boeken toe ! Toch bleef er nog uitzicht op een gelijkspel temeer omdat Yannick nu de kans kreeg om Indeherberg voor de 3e maal te vloeren. De 2 overwinningen dateerden al van enige tijd terug maar toch heerst dan het gevoel van…. “laat maar komen, die pakken we even”. Een gemotiveerde Indeherberg dacht er nochtans anders over en liet Yannick op zijn honger met duidelijke cijfers.  Benjamin, vrijdag aan de slag op Castellinoise en zaterdag in de Franse competitie, voelde enige pijn in de schouder en besloot niet meer te spelen. Zware 1-5 cijfers aldus op het bord.

Dit scenario had men bij Nodo niet verwacht. Dus vlug omkeren, die bladzijde.

Volgende wedstrijd : Zondag 30 october – 18 h. Astrid Herstal – Nodo.

bob

Lees meer »

Nodo op het Provinciaal jeugdcriterium fase 1:

Zondag 16 oktober 2016, 09.30 uur. Alles spelers stromen binnen in de sporthal van Extra Time. De Nood spelers als eerste… Allemaal super gemotiveerd beginnen ze in te spelen.

De klok slaagt 10.00 uur, de poules worden afgeroepen en het tornooi begint. Nodo begint er zeer goed aan… De twee coaches waren met stoel, ook op post!

De ene match na de andere werd gewonnen. Emma Coesemans domineerde haar poule. Ze won de ene wedstrijd na de andere, enkel de laatste wedstrijd was er misschien te veel aan, deze kon ze niet meer winnen maar ze heeft toch haar reeks gewonnen! Proficiat Emma.

Ook haar broer Wouter Coesemans deed het heel goed, hij moest beginnen tegen Nick, een echte Nodo confrontatie…  Uiteraard werd het een belle, maar hier bleek het snel duidelijk dat Wouter de sterkere van de twee was! Ook hij won zijn reeks! Proficiat Wouter!

Arno Mortier moest starten in een zeer zware reeks. Hij won 4 wedstrijden en kon ook 4 wedstrijden niet winnen. Ik kan wel eerlijk zeggen, Arno was goed. Hij sloeg de E0’ en  de D6’en naar huis. De C spelers waren net iets te moeilijk voor hem, maar geen probleem, dat komt nog! Top prestatie!

Nick Clarys heeft zijn best gedaan, speelde goede wedstrijden maar hij moet soms zijn frustraties kunnen beheersen, hierdoor kon hij zich moeilijker concentreren op zijn wedstrijden en heeft hij enkele wedstrijden verloren. Al bij al kon Nick ook tevreden zijn over zijn tornooi! Maar geen probleem, je top prestaties komen nog!

Arne Thys kwam met veel enthousiasme en energie binnen in de zaal. Hij ging “even een tornooike winnen”. Hij won maar liefst 4 wedstrijden en 2 verloren. Ook hij blijft dus in zijn poule en mag dik tevreden zijn over zijn prestatie!

De zesde speler van Nodo was Aaron Walravens. Zijn eerste wedstrijd, was gewoon TOP maar kon net niet winnen. Hij was daardoor heel gedemotiveerd en kon zich niet meer zetten voor de rest van zijn wedstrijden. Hij moet leren zijn verlieswedstrijden te vergeten en te gaan voor de volgende wedstrijd!  Volgende keer beter Aaron!

 

De resultaten waren dus heel goed. Was dit omdat de jeugd zo goed speelde en enthousiast was, of was dit omdat de coachen de jeugd zo goed kon motiveren???

Lees meer »

Speler van de 5e week:

Op vraag van de leden houden we vanaf nu ook rekening met de resultaten van Sporta

Omringd door een stevig geheel, beetje druk op de ketel omdat het belangrijk is, dan kan hij, ondanks zijn lengte van 2.05 m, toch nog groeien: Kris Deroo
Als B6 wint hij 3 matchen: 2 X B4 en 1 X B6
en....het hadden er vier moeten zijn, want Kris verliest nog tegen B4 na 2 – 1 in sets en 10 – 4 voor , m.a.w. 6 matchpunten.
Voor in de herfst van zijn carrière is dit niet zo slecht dacht ik.

Geen ploeg en geen individuele uitschieter van de week; ik kan er ook niet aan doen.

Lees meer »

Taai Nodo sprokkelt weer een punt ditmaal op Castellinoise

 

In het kleine zaaltje van Castellinoise zorgde Nodo vrijdagavond weer voor een kleine verrassing. De Waalse ploeg, die onlangs titelkandidaat Virton met een gelijkspel bijna op de knieën dwong had aan Nodo Ekeren geen gemakkelijke klant.

Bij  de thuisploeg noteren we de ongenaakbare Fransman Grégoire Jean met winst over Rogiers en Bryant. Maar Limburger Tim Janssens, reeds enkele jaren aan de slag in het verre Wallonië moest 2 maal buigen voor Bryant (reeds zijn 3e A-scalp) en in de eindfase voor Yannick Maes. Voordien was er spektakel van de bovenste plank met verdediger Mikutis en “der bomber” Rogiers.  Yannick vond geen opening tegen de lange Litauer en toen hij eindelijk het speelsysteem door had, was het te laat. Benjamin daarentegen ontbond al zijn duivels en zette de sterke verdediger met subliem power-play met 0-3 opzij. Knappe partij van Ben.

Einduitslag Castellinoise – Nodo 3-3

Lees meer »

Benjamin Rogiers: van goudwaarde voor Nodo !

Ook tegen het op papier sterkere Vedrinamur beet Nodo fel van zich af. Meer nog, de overwinning zat er een tijd aan te komen of wat te denken van een 2-0 voorsprong en Maes die tegen de onverwoestbare Sonnet leidt met 2-0. Geef toe, dan ben je er heel dicht bij. Daarvoor had Rogiers duidelijk de jonge Marchal opzij gezet en Bryant de A-speler Delporte.

Voor Craig reeds zijn 2e A dit seizoen. Coach Cabrera bracht dan het andere jonge geweld Darcis aan de tafel ipv van de zwak spelende Delporte. Niet zonder moeite nam Rogiers ook deze horde. Bryant vond geen oplossing tegen de Naamse nummer 1 Sonnet en nu lag alle Ekerse hoop op de schouders van Yannick Maes die B-finalist (laatste Belgisch Kampioenschap) Marchal diende te elimineren om de overwinning veilig te stellen. Een secuur spelende Marchal dacht daar anders over en schonk alsnog een punt aan zijn ploeg.

Nodo oorspronkelijk blij met een gelijkspel zat toch een beetje met een kater. Een bijna zekere overwinning lieten de Donkenaars alsnog ontglippen.

Het komende week-end wordt het moeilijk om punten te scoren.

Vrijdag staat Castellinoise-Nodo op het programma.

Zondag as. 16 october komt het Brusselse Alpa op bezoek. Aanvang 18 h.

Lees meer »

Speler van de week

Speler van de 4e week:
Moeilijk ??? neen, een makkie ! ! !
Bij zijn debuut in landelijke pakte hij als C2 zo maar eventjes 3 X C0 : KEVIN HEIRMAN
en hij deed precies of ‘t was nog gewoon ook.
Dat moet toch een goed gevoel geven, Ik hoop echt dat hij nog veel bereid is van te spelen.
 
Ploeg van de week:
De A-ploeg:
Ondanks zij aan de staart bengelen en een fiks verlies incasseerden van 5 – 11 is deze uitslag
meer dan verdienstelijk. 
Oordeel zelf maar: Kris – Phil – Filip en Luc  4 X B6 tegen B2 en 3 X B4 is toch niet zo slecht, integendeel.
Hoop doet leven.
 
Uitzonderlijke prestatie van de week:
Man die al een paar keer aan bod is geweest en blijkbaar zijn goede vorm blijft behouden.
Als D0 pakte hij al voor de 2e keer een C2.
Volgende keer spreken we over een C2’ke.
Voor wie het nog niet kon raden: ALAIN ! ! ! !
Lees meer »

Nodo – Sokah …. Altijd een pittige wedstrijd

Het op papier veel zwakkere Nodo stuntte vrijdagavond tegen Sokah Hoboken met een onverwacht gelijkspel. En eerlijk, als er één team de overwinning mocht claimen waren het de Donkenaars.

Man van de avond was ontegensprekelijk Benjamin Rogiers. Het Waaltje sloeg er nl. in om de Hobokense sterspeler Jéramy Pétiot – verleden seizoen nog individueel de sterkste speler uit de Super-divisie – met 3-1 naar het ruststoeltje te sturen. Gelukkig had Sokah Rajko Gommers in zijn rangen (2 overwinningen) of de zege was naar Nodo gegaan. Voor de overige Nodo-punten zorgden Craig Bryant en Yannick Maes, die de zwak presterende Vitta, elk met 3-0 naar huis stuurden. Paralympisch kampioen Laurens Devos mocht niet optreden en hield het bij opwarmen van zijn teamgenoten.

Een punt van goudwaarde voor Nodo, dat door velen reeds als kandidaat degradant aanzien wordt. Misschien valt er donderdag as. weer iets uit de bus tegen Vedrinamur. Dan zou de hemel pas opklaren !

Volgende wedstrijd: Nodo – Vedrinamur – donderdag 6 october – 20 h.

 

Bob

Lees meer »

Speler en ploeg van de week

Speler van de 3e speelweek:
  Geen echte uitschieters deze week, noch in positieve, noch in negatieve zin, want ook dit laatste zou wel eens kunnen.
  Toch wil ik enkele namen vermelden die tot nu toe nog niet aan bod zijn gekomen maar die de voorbije weken gestaag
  hun goede vorm bewijzen: Thomas De Waele C0 die toch al 4 X B6 op zijn kaart heeft gezet, Nigel C2 die 3 X C0 aan de
  goede kant heeft staan en Lander Moens E0 die in het jeugdcriterium 3 D’s pakte. Hopelijk moeten we Landerke in
  deze rubriek nog een paar keer vermelden. ‘t Is aan de jeugd die het moet doen.
 
- Ploeg van de week:
  Ja, toch wel onze ploeg in Super die zeer homogeen, ieder een matchke, een gelijkspel tegen Sokah afdwong, 3 – 3, te weten dat de winst
  veeeel dichterbij was dan het verlies.
  Vergelijk de klassementen maar eens: Benjamin A12 – Yannick A22 en Craig B0 tegen Pétiot A2 – Gommers A15 en Vitta A15
 
 
- Uitzonderlijke prestatie:
  Voor mij toch overduidelijk: de winst van Benjamin Rogiers A12 tegen Pétiot A2 in Super, wetende dat Pétiot vorig zeizoen, en dat
  is toch nog niet zo lang geleden, de Superdivisie overheerste door slechts 1 nederlaag te incasseren in het ganse seizoen.
 
 
tot volgende week, en.....zie dat ge’r bij bent é Glimlach
 
Luc Zw.
Lees meer »

Nodo in Super Divisie

Vrijdag as. heeft het  Antwerpse Derby plaats tussen Nodo en Sokah.

Na de zware pandoering in Virton van voorbije zondag heeft het Nodo-team iets recht te zetten.

Ofschoon Nodo verzwakt uit de transfert-periode komt zal het toch van zich afbijten tegen de stadsgenoten uit het Zuiden.

Sokah doet waarschijnlijk beroep op Olympisch kampioen Laurens Devos. De Nodo-supporters zullen dan kennis kunnen maken met de “sportman van de voorbije weken”. Een unieke gelegenheid.

Nodo doet beroep op zijn getrouwen Benjamin Rogiers A12 – Yannick Maes A22 en service-goochelaar Craig Bryant B0.

Datum: 30 september

Zaal: Nodo

Aanvang: 20 h.

Lees meer »

Nodo opent seizoen met zware nederlaag

Omdat de openingswedstrijd Nodo – Sokah verplaatst werd naar een latere datum wegens deelname van Laurens Devos aan de Paralympics, zoals algemeen geweten, dienden onze jongens al onmiddellijk titelkandidaat Virton in eigen huis te gaan bestrijden.

Dat dit geen wandeling in het park ging worden was duidelijk. Optornen tegen As1, As3 en A6 was op papier onmogelijk met onze A12, A22 en B0. 

Met het idee van “in tafeltennis is alle mogelijk” werd onder een schitterend zonnetje de ellenlange verplaatsing naar Virton afgehaspeld.

In een no-time werd het pleit beslecht; dit Virton was te sterk voor het huidige Nodo-team. En natuurlijk waren er sets bij die hadden kunnen gewonnen worden, maar het verdict was duidelijk: 6-0 en back-home.

Toriola, Vostes en de aangetrokken Kroaat Kolarek sprokkelden al vlug een veilige 4-0 voorsprong uit en lieten aan invaller Merchez de kans om ook aan te treden. Hetgeen hij met verve deed tegen Craig Bryant. We onthouden het 3-2 verlies van Benjamin Rogiers tegen Toriola en het moedige verweer van Craig tegen Kolarek.  Ook Yannick kwam dicht bij setwinst tegen diezelfde Kolarek, maar ja, dit zijn enkel maar voetnoten.

Zonder uitgesproken kopman gaat Nodo een moeilijk seizoen tegemoet.

Volende thuiswedstrijd: het Antwerpse derby Nodo– Sokah op vrijdag 30 september 20 h.

Supporters kunnen waarschijnlijk kennis maken met de nieuwbakken Olympische kampioen, Laurens Devos, welke deel uitmaakt van het Sokah-team.

 

bob

Lees meer »