Voltallig Nodo neemt nu de maat van Patria ca Castellinoise

Gepubliceerd op 12 februari 2016 om 20:00

Nodo, tuk op weerwraak voor de opgelopen nederlaag tijdens de heenronde, bewees dat zij in voltallige opstelling, nog altijd tot de Belgische top behoort.

Het niet zo zwakke ploegje van Castel beet nochtans fel van zich af.

Dit ondervond Ivan Katkov al in de eerste partij tegen een fris van de lever spelende Kevin Vissers – ooit begonnen bij Nodo waar hij als 7-jarige zijn eerste tafeltennisstappen zette. Gediend door een zekere dosis geluk bracht Vissers  Katkov bijna ten val. Inderdaad, als je 1-2 achterstaat en 9-9, dan wordt het wel héél warm onder de huppelende voetjes. Maar Katkov – typisch voor topspelers- wist zich alsnog voorbij Vissers te wurmelen en Nodo pakte de leiding. De spectaculaire Bosniër Duranspahic zette de bordjes gelijk tegen Nodo-gask Yannick Maes. Maes, die best een aardige partij speelde, verkeek zich regelmatig op de immer terugkerende ballon-ballen van de Bosniër.

De man in forme, Benjamin Rogiers, zorgde voor rust in de ploeg en tekende voor 2 overwinningen. Janssens en Vissers werden probleemloos opzij gezet.

Maar DE rally van de avond was te bewonderen in de partij Katkov-Duranspahic. De nimmer aflatende bezoeker knalde vanuit alle hoeken van de grote speelruimte de ballen terug op de tafel. Maar de kanonballen van Katkov bleven komen. Een partij om duimen en vingers van af te likken. Geïnspireerd door al dat fantastische geweld veroverde Yannick dan nog de scalp van Tim Janssens. Een mooie prestatie van Yannick die de eindscore op 5-1 bracht.

 

Nodo put uit deze overwinning het zo nodige vertrouwen voor de wedstrijd van zondag as. 14 februari op Le Logis om 18 h. en dit in het kader van de ¼ finales Beker van België. Dit wordt een zware, maar niet onmogelijke opgave voor de Donkenaars. Bij winst ligt de weg open voor een mooi Beker-avontuur.

Supporters die de wedstrijd willen bijwonen en vervoersproblemen hebben kunnen altijd Bob of Luc contacteren.