NODO OP HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP JEUGD 13 EN 14 FEBRUARI 2016

Gepubliceerd op 14 februari 2016 om 08:00

Het afgelopen weekend waren de Belgische kampioenschappen te Louvain la Neuve. Dit gaat trouwens elk jaar door op dezelfde locatie, we weten dus al wel wat het reilen en zeilen inhoud. Op zaterdag speelde de preminiemen en de miniemen en op zondag de cadetten, junioren en -21 jarigen.

Zaterdag had Nodo één deelnemer, wat op zich niet heel veel is maar we mogen niet vergeten dat alleen de beste daarheen mogen gaan en er zijn wel veel tafeltennisclubs in Antwerpen.

Het was voor Lander Moens (E4) zijn aller eerste ervaring op een Belgisch kampioenschap, onze preminiem was dus op van de zenuwen.
De eerste ronde was hij vrijgesteld en was dus automatisch geplaatst voor de tweede ronde.
In de tweede ronde moest hij het opnemen tegen een speler uit Wallonië (Everard Logan E6). Lander was veel sterker dan deze speler, maar door de zenuwen bleek het toch een spannende wedstrijd te zijn, ondanks het feit dat Lander met 3-0 won.
De derde ronde was andere koek, dan moest hij het openen tegen een speler uit CTT Rouillon (Giltia Tim C6). Het klassement van deze speler was veel hoger dan Lander, maar toch bleek Lander goed te vechten, de tegenstander gaf niet op bij de moeilijke momenten en Lander liet zich niet beïnvloeden. 1-3 werd de uitslag. Lander verliet met een goed gevoel het speelveld. Hij was dan wel verloren maar mag zeker tevreden zijn over zijn prestatie vandaag en is dit seizoen de 10e beste preminiem van België. Proficiat!
 
Zondag had Nodo meer deelnemers, Nodo had dan vier deelnemers. De eerste reeks waar we aan deelnamen was de reeks Cadetten jongens dubbel.
Jordi Moens (D0) en Arno Mortier (E4) waren samen Provinciaal kampioen geworden dus waren de verwachtingen hoog.
De eerste ronde speelde ze tegen Di Caro Louca (C4) en Botmans Joris (D4) van La Louvière. Ze waren op papier zwakker dan hun tegenstanders, maar gaven niet op en het beloonde zich. Arno en Jordi wonnen hun wedstrijd en plaatste zich voor de volgende ronde.
De 1/8e finale moesten ze het opnemen tegen Chiaradia Louis (C0) en Ayaou Noam (C2) van Astrid Herstal. Dit duo was een pak sterker maar opnieuw gaven onze twee Nodo spelers zich niet gewonnen. 11-9 werd het in de belle voor Astrid Herstal. Heel jammer maar ze hebben goed gevochten en mogen tevreden zijn over deze reeks.

Nadien speelde ze beide nog mee in de reeks Cadetten jongens enkel.
Arno moest het opnemen tegen Calay Noah (C6) van Tenneville. Arno heeft mooie punten gespeeld maar moest zijn meerdere toch wel zien in de tegenstander, hij was sterker, krachtiger  en sneller. Jammer maar Arno stond er wel die dag op het Belgisch kampioenschap!
Jordi moest het opnemen tegen Vanderspikken Jarne (D6) van Westel, voor de eerste keer moesten we het opnemen tegen een Vlaamse speler, en Jordi liet ook meteen zien wie de D0 was, de tegenstander kwam er niet aan te pas. Mooi!
De ronde daarna Jordi het opnemen tegen Degros Nicolas (B4) van Malonne. Ja… D0 tegen B4 wat kan je daar van verwachten?

 

 • Spectaculaire punten? JA!
 • Mooie spinballen? JA!
 • Lange rally’s? JA!
  Maar Jordi was niet sterk genoeg op een set te halen, jammer maar echt een knappe wedstrijd!

  De volgende reeks was Cadetten meisjes enkel, daar kwam Emma Coesemans (D6) op de proppen. Ze was zeer gemotiveerd en ging vandaag alles geven. Dat deed ze ook, want ze moest beginnen tegen Messina Cassandra (C0) van Chatelet. Emma liet zien dat ze goed speelde maar de tegenstander liet zien dat ze beter was. Emma miste dan hier en daar haar opslag nog en kon niet winnen! Jammer maar mooie wedstrijd.
   
  De laatste reeks van de dag was Cadetten mixed dubbel. Hier speelden twee duo’s.
  Het eerste duo waren Emma Coesemans (D6) en Wouter Coesemans (E4). Zij moesten het opnemen tegen Lingurski Maiko (C4) en Vanduyfhuys Charlotte (C6) van Royal Charleroi. 3-0 was de uitslag voor Charleroi. Emma en Wouter speelde hun wedstrijd maar de tegenstanders waren duidelijk beter.
  Het andere duo waren Jordi Moens (D0) en Fran Laenen (C2). De eerste ronde speelden zij tegen Rausch Alexis (E0) en Thiry Marie (D6) van Tillet. Jordi en Fran wonnen vrij makkelijk en lieten duidelijk blijken dat ze nog niet naar huis willen.
  De tweede ronde namen ze het op tegen Aneca Basten (C2) en Beniers Jolien (C2) van Rooigem- Stekene. Mooie wedstrijd, maar ik denk dat vooral bij Jordi en Fran de vermoeidheid kwam spelen want ze konden er niet meer aan en verloren.
   
  Zo kon iedereen rustig weer naar huis keren met een voldaan gevoel. Proficiat aan iedereen die mocht deelnemen aan het Belgisch kampioenschap jeugd!
   
  Kevin