NODO OP ZUCHT VAN HISTORISCHE OVERWINNING IN BEKERCOMPETITIE

Gepubliceerd op 15 februari 2016 om 20:00

Dichter bij een spraakmakende 0-4 overwinning tegen topclub Logis kon Nodo op zondag niet komen. Nodo, welke zijn zinnen had gezet op de Beker, om het seizoen toch nog een beetje op te fleuren, lootte in ¼ finale Beker-houder Logis.
En dit dan nog in de Hel van Oudergem. Welcome !!

Maar de Donkenaars gingen resoluut hun kans en namen meteen de leiding na een moeizame overwinning van Ivan Katkov tegen een nu blessure-vrije Lambiet.
Spanning alom in de wedstrijd Vostes-Rogiers. Niettegenstaande Benjamin 3 matchballen krijgt, kan hij de partij niet in zijn voordeel uitmaken. Dit zou Nodo later zuur opbreken.

Man van de wedstrijd werd dan ontegensprekelijk Yannick Maes. Met een uitgekiend tactisch systeem brengt hij Saive in de problemen. “Niet in de Saive-val trappen” luidde het devies en Yannick scoort, na een geweldige remonte van Jean-Mi, het uiteindelijke 11e punt in de beslissende set. Vreugde-tonelen in de Nodo-hoek en verbijstering alom op de, goed gevulde Logis-tribune. Yannick op de knieën, de hemel dankend, voor deze unieke prestatie.  Hij komt alzo in het zéér korte lijstje van Belgische spelers, die Saive de laatste 25 jaar hebben verslagen. Nodo dus op 1-2 tussenstand.

Omdat Yannick Maes nog stond te bekomen van de opgelopen emotie’s werd voor het dubbelspel  geopteerd voor Katkov/Rogiers. Zij moesten nu eens eindelijk kunnen scoren in dit tafeltennis-onderdeel. En dat deden zij met verve. Vostes/Lambiet werden met kurkdroge 0-3 cijfers weggespeeld. En Nodo op 1-3. Uit de 3 resterende wedstrijden moest één keer gescoord worden. Logis supporters dropen reeds af en de anderen zagen de bui al hangen.   Maar dan kwam Logis, als uit de as herrezen, weer tevoorschijn. Lambiet nam droog de maat van Rogiers. 2-3 wezen de bordjes.

Nodo zette dan al zijn hoop op Ivan Katkov, de Oekraïner die in een vorige ontmoeting Saive van de tafel had gemept. Maar diesel Saive, éénmaal op gang en in de flow, liet zich dit keer niet verrassen en Katkov trapte in de val, die Yannick even daarvoor nog zo slim had weten te ontwijken. Hoe harder Katkov de ballen sloeg, des te hoger kwamen zij terug. Jean-Mi, niet voor niets de voormalige nummer één van de wereld, bracht werkelijk ALLES terug. Een beukende Katkov moest buigen en Saive bracht de bordjes in evenwicht. Terug dansende supporters op de tribune. Een ongelooflijk spektakel en Logis weer in de wedstrijd.

Restte Vostes-Maes. Wedstrijd die over winst of verlies moest beslissen. En het onmogelijk gewaande gebeurde toch. Ofschoon Yannick Maes zich weerde als een duivel in een wijwatervat, wist Vostes toch in de beslissende 5e set het ultieme punt te scoren en de winst binnen te halen met 11/9. Mits een beter retourneren van de Vostes-service, had de zege voor de Kempenaar geweest. Dit is natuurlijk praat voor de vaak, maar gewoon een vaststelling.

Einduitslag Logis-Nodo 4-3

De partij startte om 18 h. en eindigde om 22.30 h. Een extreem lange tijd van spanning voor hartlijders.

Vriend en vijand waren het over één ding eens; dit was tafeltennis van de bovenste plank. Emotie, spektakel, sfeer, speelniveau… kortom publiciteit voor onze geliefde sport!!

Bob