AEOLUS REGEERT OVER NOBELE DONK

Gepubliceerd op 25 november 2016 om 10:46

Alle meteostations hadden het voorspeld. Op zondag 20 November 2016 zouden de bomen kraken onder de wind en op de weg zou het zeer gevaarlijk worden door rukwinden, afgevallen bladeren en takken, enz.

Niettegenstaande dit gegeven vinden 35 dappere krijgers de weg naar de Schoutlaan in Ekeren. Wanneer ondergetekende omstreeks 09.00 uur het lokaal betreedt (met dank aan Marc Van Boxelaer) zijn er reeds een aantal deelnemers zich stevig aan het opwarmen.

 

Het grote aantal deelnemers doet de organisatie ook naar een “nieuwe” formule grijpen. 3 Divisies van 12 personen, gelijkwaardig (slangsysteem) verdeeld over 2 poules per divisie.

In divisie 1 zijn er op papier twee topfavorieten. Johan Loos (Schoten) en Luc Zwaenepoel (Nodo) hebben immers het hoogste klassement. In poule A zijn er weinigen die iets kunnen inbrengen tegen Johan. Een 1ste plaats in de poule is dan ook het logische gevolg. Wel wil ik vermelden dat de computer extra seconden overtime diende te maken daar de nummers 3 tot 5 een gelijk aantal gewonnen matchen hadden. In poule B is de strijd een stuk spannender. Luc Zwaenepoel moet in zijn beslissende wedstrijd alle zeilen bijzetten om, na een stevige windvlaag tegen, toch uiteindelijk als winnaar door te gaan. Luc weert zich dapper in de finale maar op Johan staat er geen maat.

In divisie 2 is het in poule A uitkijken naar de strijd tussen Freddy Noukens en … Freddy verslikt zich echter danig in Dirk Eggermont. Dit ongeval met blikschade verplicht Freddy om na de nodige herstellingswerken alles uit de kast te halen tegen Irene Claes en het leek wel of er meer dan herstellingswerken waren uitgevoerd.  Op indrukwekkende wijze veroverde hij scalp van Irene.

De finale tussen Freddy Noukens en Iris Roosens was een aangenaam kijkstuk, maar Freddy moest nu wel zijn meerdere erkennen in een nog sterker geslacht.

In Divisie 3 lage de kaarten zeer zeker niet op tafel.  In Poule A verslikt Ivo De Laet (Blue Rackets) zich in Marleen De Vleeschouwer, maar het geluk lacht hem toe daar ook Chantal Wellens en Patrick Reyntiens een vinger in de pap willen hebben. Ivo op 1, de vogel is gevlogen. In poule B lijkt Karl Wijnen een grote kanshebber. Maar niets is minder waar. Een herboren Karel Huypens verliest dan wel Van Marc Nauwelaerts maar wint wel van …. Juist ja Karl Wijnen. In de finale blijkt Ivo toch meer dan een maat te groot voor Karel.

AETHON vond in het duister de weg niet de Schoutlaan, (H)UBERTOS daarentegen toverde, met dank ook aan ALLE vrijwilligers, een fantastisch 3 gangenmaaltijd op het bord van 35 culinaire recensenten en iedereen was het er over eens. Het was fantastisch lekker. Een Michelinster zeer zeker waard.

Omstreeks 19.00 uur keer ik moe maar tevreden naar huis, laat HYPNOS maar tot mij komen.

 

Philip Van Oeckel