Engelse invasie in Ekeren-Donk

Gepubliceerd op 1 september 2017 om 22:34

 

Tijdens de maand augustus werd een vriendenwedstrijd georganiseerd tussen een selectie Nodo-spelers en TTC Forresters, een club gevestigd even ten Zuiden van Londen.

Onze Engelse elite-speler Craig Bryant had voor de nodige contacten gezorgd. De Engelse vrienden maakten tevens van de gelegenheid gebruik om de Antwerpse Bollekensfeesten onveilig te maken. Want reeds tijdens de eerste kennismaking op vrijdag-avond werd er een aardige batterij Duvels soldaat gemaakt.

Zaterdag werd het dan ernst. 3 Herenploegen en 1 Damesploeg zouden uitmaken wie over de meeste kwaliteit beschikte. Onze A-ploeg hielde het op een gelijkspel.

Nodo B ging de boot in en Nodo C haalde een duidelijke overwinning tegen de Forresters. De Damesploeg moest ook het onderspit delven tegen de Engelse Ladies. Dit is eigenlijk onjuist want de Forresters hadden in hun rangen 2 Duitse Mädel, die vroeger gestudeerd hadden in Engeland en nog altijd lid waren. Zij kwamen met de wagen van Frankfurt en Heidelberg om op Nodo te spelen. Van clubliefde gesproken.

Oh ja, de bezoekers trokken grote ogen bij aankomst in onze zaal. Zij - een club van ca. 70 leden - beschikken over…..1 tafel ! Weliswaar gans de dag open, maar toch een beetje onbegrijpelijk voor ons. Realiseren onze leden wel over welke uitzonderlijke infrastructuur wij wel beschikken ?

Tornooileider Bob had in de namiddag een individueel tornooi uitgewerkt en dit werd gewonnen door Tony Gunn in finale tegen onze Benjamin Vanden Sanden.

Benjamin kon een 7-tal matchballen niet benutten en ging nipt onderuit tegen de hard-slager Gunn. Tony speelt met een goedkoop batje, aan beide zijden bekleed met een noppen-rubbertje zonder mousse. Zoals 50 jaar geleden. Gun staat 103 op de Engelse ranking. Man, man, wat slaat ie hard. Rechttoe rechtaan en knallen maar. Weeral een leerschool voor onze spelers.

Na een gezellige maaltijd werd voor volgend jaar al een vaag plan gesmeed, maar daarover meer ten gepaste tijde.

 

Bob