Ijzersterk Nodo opent seizoen met zware winstcijfers

Gepubliceerd op 5 september 2017 om 18:56

               

Nodo zag met enige angst de komst van Alpa Woluwe tegemoet met in hun rangen de internationaal behoorlijk presterende junior Cnudde en de steeds gevaarlijke Indeherberg, versterkt met de gekende Kazeem. Bleek dat een oude schouderkwetsuur Indeherberg weer parten speelde en Alpa beroep deed op reserve Robin Saudemont. Dat maakte al een groot verschil want ook Nodo was niet volledig. Benjamin Rogiers, intens behandeld door kine en andere specialisten diende eveneens af te haken. Gelukkig bood oudgediende Michel Martinez zijn diensten aan. Als dubbel aangeslotene kreeg Michel de toelating van de Franse Bond om buitenhuis wedstrijden te spelen, totdat de Franse Competitie van start gaat. (Einde september) De Nodo supporters zullen daarna Michel niet meer aan het werk kunnen zien.

Maar Nodo keek ook uit naar het optreden van zijn nieuwe aanwinst, de Nederlander met Armeense roots, Martin Khatchanov. En het werd een top-optreden !

Nadat Martinez de enige B-speler Saudemont sec opzij had gezet kwam Khatchanov in actie tegen de Nigeriaan Kazeem.  Beiden kennen mekaar van de Nederlandse competitie maar in deze ontmoeting was  Martin Khatchanov toch duidelijk de betere speler.

Yannick Maes wou niet onderdoen en groeide tijdens de 1e speelhelft uit tot man van de wedstrijd. De A12 Cnudde werd in een spannende partij voor schut gezet en Nodo op rozen. 3-0 aan de pauze.

Na de koffie liet Martinez een bijna-overwinning nog uit de handen glippen tegen Kazeem. Michel verloor de pedalen in de belle, startte oerslecht en kon het gat niet meer dichten.

Maes kon en moest dan de overwinning  veilig stellen tegen een aanklampende Saudemont. Yannick deed dit met de nodige panache en de eerste overwinning voor de Donkenaars was binnen. Het spektakel dat Khatchanov dan tegen Cnudde liet zien was overweldigend. De Brusselaar sloeg zich letterlijk de pleuris en hapte naar adem. Maar alle kanonballen werden door Martin met sublieme ballon-afweer terug op de tafel gekeild. Spektakel van de bovenste plank ! Door het late uur waren al verschillende toeschouwers huiswaarts gekeerd, maar voor de blijvers was het om duimen en vingers af te likken.

Einduitslag NODO – Alpa Woluwe  5-1

 

Volgende wedstrijden :

Zondag 24 september Vedrinamur – Nodo (17 h.)

Donderdag 28 september Nodo-Castellinoise (20 h.)

 

Bob