Enkele blikvangers….

Gepubliceerd op 16 oktober 2017 om 22:17

De voorbije weken werden toch weer enkele mooie prestaties op de tafel gelegd door Nodogasken. Komen we nog even terug op de laatste 2 wedstrijden van onze ploeg in Super en dan zien we de mooie overwinning op Vedrinamur, onder impuls van een zeer gemotiveerde Michel Martinez bijgestaan door een soliede Martin Khatchanov. Het is voorlopig de laatste wedstrijd van Martinez voor Nodo.

Tegen het sterke Castellinoise noteerden wij het wederoptreden van Benjamin Rogiers die nog duidelijk matchritme ontbrak. Op een haar na werd een gelijkspel gemist want ook Khatchanov liep een blauwtje op tegen een robuuste Chris Doran. Yannick acteerde op een beter niveau dan de week voordien in Namen, maar kwam niet tot scoren.

Woensdag as. heeft dan de clash plaats tussen de 2 Antwerpse tenoren: Nodo-Sokah. Een match om naar uit te kijken.

In dezelfde periode konden we enkel mooie resultaten noteren op het Antwerps Criterium senioren. In de reeks dames D toonde Emma Coesemans dat zij deze reeks stilaan ontgroeid is. Emma won de reeks zonder verliespartij. Een selectie voor het Vlaams Kampioenschap komt er zeker aan. Ook broer Wouter Coesemans presteerde flink met een finale plaats in de Heren E, jammerlijk verloren met het kleinste verschil.  Wouter ziet stilaan de D-reeks op zich afkomen.  Ook Jan Vanden Bussche stootte door tot in de eindfase van deze reeks. Lander Moens 5e en Bob Zwaenepoel 3e, vertegenwoordigden de club met verve in de D-reeks, met iets verderop Arno Mortier. De andere Nodo-vertegenwoordigers met oa. de gebrs. Walravens, Jordy Moens, Jan en Sarah Coesemans, geraakten niet door de aanvangspoules.

Het seniores criterium kende trouwens een weergaloos succes. In jàààren niet meer gezien, zulk een massale deelname.

 

En een week later gingen de veteranen aan de slag in hun eerste fase. Samen met het Nodo-tornooi in Sporta. Spijtig, maar het is nu eenmaal zo. En ook hier hadden we een winnaar. Karlien Zwaenepoel, gestopt als miniem ca. 30 jaar geleden en nu terug ten tonele verschenen bij de veteranen, won met brio de 4e reeks. Toch wel het vermelden waard. De andere klassieke deelnemers uit de Nodo-nest speelden best aardige partijen in hun onderscheidelijke reeks, maar een winnaar zat er niet meer in. Ronny Sterkens kwam er nog het dichtste bij met een 2e plaats in de 2e reeks.

 

bob