Zeer mooi tafeltennis in Louvain- La- Neuve, tafeltennis blijft wel een sport waar je psychisch sterk moet staan.

Gepubliceerd op 5 november 2017 om 20:26

Vandaag werd er in Louvain- La- Neuve de tweede fase van het nationaal jeugdriterium gespeeld. Hier komen alleen de beste jeugdspelers van Belgiƫ naartoe. TTC NODO was vertegenwoordigd met twee spelers, Jordi Moens en Lander Moens. Beide stapte ze deze ochtend in de auto met heel veel zenuwen maar wel met heel veel zin in tafeltennis.

Lander Moens was in fase 1 te sterk voor zijn poule en mocht een reeks hoger spelen, hij was vandaag de laagst geklasseerde van zijn reeks. In theorie had hij dus niks te verliezen. Nadat hij, door een perfect geplaatste bal, zorgde dat de tegenstander zijn pallet kapot sloeg, werd de eerste wedstrijd heel zwaar hij moest het opnemen tegen Lamant Theo (C2) van Le Logis. De tegenstander was sterker en dat merkte Lander heel snel. Ondanks het feit dat de coach er wel in geloofde, zakte Lander zijn moed snel in zijn schoenen en werd het een stevige 0-3.  Lander zijn tweede wedstrijd was tegen een bekende uit de Provincie Antwerpen. De wedstrijd tegen Jitse Wouters (C6) uit Zoersel was heel mooi om te zien, tafeltennis van een hoog niveau en Lander kon dan toch de 3-1 op het scorebord zetten. Verder moest Lander nog enkele spannende wedstrijden spelen en kon hij nipt niet winnen van C6- D2- D2 C4. Hij kon nog wel winnen van D2 . Ondanks het feit dat Lander niet 100% tevreden was over zijn tornooi vonden papa Bart en coach Kevin alvast dat hij heel goed gespeeld had. Hij heeft 2 wedstrijden kunnen winnen en 5 wedstrijden verloren in een poule waar hij de laagst geklasseerde was. De buren hebben ook zeker gehoord dat Lander aanwezig was !

 

Jordi Moens was in de eerste fase in zijn poule kunnen blijven en speelde vandaag dus in dezelfde reeks. Jordi won vrij vlot zijn eerste twee wedstrijden, hij zette tegen Marquis Charles (C0) en Munoz Esteban (C0) de 3-0 er vrij vlot op. Match drie was echter andere koek, hij speelde goed maar stoorde zich enorm aan het gedrag van de tegenstander waardoor de tegenstander gebruik maakte om de match naar zich toe te trekken. Ondanks wij vonden dat Jordi dit echt had kunnen winnen. Nadien moest Jordi tegen een concurrent (C2) waarvan hij vorige keer was verloren maar door het tactisch inzicht en de topspinnen dat Jordi kon geven kwam op het scorebord 3-1 te staan, heel goed. Nadien moest Jordi nog twee wedstrijden spelen maar deze kon hij niet meer winnen B6 en C0 waren te sterk, Jordi zijn pijp was uit. Toch mag hij terugkijken op een mooie dag. Hij kon maar liefst  4 wedstrijden winnen en hij heeft 3 wedstrijden verloren.

 

TTC Nodo mag weer terugkijken op een succesvolle dag met de gebroeders Moens. Wij zijn heel blij met zo’n twee jeugdspelers!