VIRTON-NODO : The Bomber is back !!

Gepubliceerd op 5 december 2017 om 20:05

 

Wat zich aankondigde als verplicht nummer eindigde in een ware Hitchcock thriller. Nodo had verleden seizoen tegen de Virton-boys in 3 ontmoetingen amper 1 punt gescoord. 1-5/6-0 en 4-0 (Beker) Dus dat zag er weinig rooskleurig uit. De match startte dan ook aan een gezapig tempo. Khatchanov vond niet het juiste ritme tegen Vostes en de Pool Szymanski zette Maes droogweg opzij. Maar toen brak de hel los in de partij Merchez-Rogiers. Bij een 2-0 stand en 10-10 stopte Rogiers een heerlijke balwisseling en claimde dat de bal het shirtje van Merchez geraakt had. Ontkenning bij Merchez. De scheids annuleerde het punt en Merchez op matchpunt. Opslag voor Merchez, Rogiers speelt de bal over de tafel, wedstrijd gespeelt, maar de scheids had netbal gezien. Een duidelijke foute beslissing van de scheids want het was géén netbal, nog in geen 100 jaar. Merchez in alle staten, Rogiers riekt zijn kans en ontbindt nu al zijn duivels. In een tumultueus wedstrijd-einde haalt Rogiers de buit binnen. Merchez blijft mekkeren, krijgt een standje van manager Mullenders en heeft het heel moeilijk om de nederlaag te aanvaarden. Rogiers beweert ondertussen dat Merchez gelijmd heeft en duwt ostentatief het batje onder de neus van de scheidsrechter om het verboden product op te snuiven. Ambiance in de barak !!

Na de pauze wordt het pas ècht spannend. Maes neemt een vliegende start tegen Vostes 0-2, maar deze laatste spurt zich toch nog naar de overwinning in de 5e set.  Koele kikker Khatchanov speelt dan een wereldpartij tegen een nog altijd balende Merchez. Martin haalt alle ballen terug en moet zich op een bepaald ogenblik inhouden om bij een schuin geslagen bal geen toeschouwer te treffen. Stel je de krantenkop maar eens voor “Toeschouwer overlijdt na harde klap tijdens tafeltenniswedstrijd”. Maar het was top-spektakel. 3-2 en Nodo terug in de wedstrijd.  Rogiers dan voor een gelijkspel in de arena tegen  Szymanski, waarvan hij in de Franse competitie enkele zware nederlagen te slikken kreeg. Maar … the Bomber is back !! Verlost van een langdurige blessure kegelde Rogiers de Pool van de tafel in een beklijvende partij.

Einduitslag van deze fantastische wedstrijd 3-3.

Merchez weigert te komen eten en ruimt de zaal, nog steeds nukkig, alleen op. Nodo heeft alle geluk van de wereld, behalve met het weer, want in een besneeuwd landschap moet er nog 240 km. door de mist terug naar het Noorden worden gereden.   Bob