NODO – LOGIS : Wat een wedstrijd !!

Gepubliceerd op 26 januari 2018 om 23:31

 

De Nodo-supporters weten het : altijd spektakel te verwachten als de Brusselaars van Logis naar de Donk afzakken en dat was nu ook weer het geval.

Een onuitgegeven scenario, dat niemand verwacht had. Leest u maar verder.

Reeds bij de eerste partij Khatchanov-Saive was het prijs. Saive op 0-2 voorsprong maar een aanklampende Khatchanov vocht zich terug in de wedstrijd, zelfs na een 7-10 achterstand in de beslissende vijfde set. Martin kreeg 4 matchballen om de partij binnen te halen, maar de 48-jarige Saive gaf niet af en beslechte het pleit met 17-19. Was dat nagelbijten zeg !!

Ook beklijvend tafeltennis in de wedstrijd Rogiers-Le Breton en ook hier weer een vijfsetter die Benjamin ditmaal nipt kon binnenhalen. Het was ondertussen 22 h. Sjonge, sjonge, wat werd hier gebikkeld zeg. En weer een vijfsetter in de partij Maes-Bierny. Maes, tuk op een herstel na een mindere periode, bezat weer de grinta van weleer. Maar ook Bierny kon een overwinning best gebruiken. Het was uiteindelijk Yannick die Nodo de leiding gaf in een bloedstollend einde. De toeschouwers geloofden hun ogen niet. De klok wees onderhand bijna 23 h. en de pauze moest nog beginnen. Nog nooit meegemaakt.

Ofwel diepte Khatchanov de voorsprong van Nodo verder uit, ofwel stelde Le Breton gelijk. Menigeen tipte op Khatchanov, maar het was, totaal onverwacht de sterk spelende Fransman die de Rotterdammer te grazen nam. Khatchanov diep teleurgesteld door dit verlies, dook weg in de spelershoek en voelde zich schuldig aan het verlies dat Nodo nu misschien wel te wachten stond.

Maar dat was buiten Maes gerekend, die in een tactisch perfect gespeelde wedstrijd J.M. Saive voor de 2e maal in zijn carrière versloeg. Saive kon geen vuist meer maken – totaal leeggespeeld tegen Khatchanov – en ging roemloos ten onder.  Benjamin Rogiers kon aldus in extremis de overwinning voor de Ekerenaars binnenhalen, maar de Bomber faalde. Het was daarentegen Bierny die zich overtrof en op de valreep toch nog een gelijkspel afdwong voor zijn ploeg. De avond stond bol van de verrassingen, maar wij zagen een fantastische pot tafeltennis. En de toeschouwers ook !

Einde van de wedstrijd 0.18 h.

Nodo – Logis 3-3

 

Volgende wedstrijd :  Caj-Mir Saint-Ghislain – Nodo Ekeren.

                                       Zondag 11 februari 15 h.

Bob