Kan dit Nodo-team niet meer winnen ?

Gepubliceerd op 12 februari 2018 om 19:08

 

Wat zich aankondigde als een “zacht gekookt eitje” eindigde als een afgeknaagd stuk bot waarop  Nodo zich de tanden stuk beet. Op bezoek in het aftandse zaaltje van Caj Mir St. Ghislain – hartje Borinage – namen de Donkenaars al vlug een beloftevolle start. Martin Khatchanov zette een nochtans fel aanklampende Pièraert niet zonder moeite opzij en Benamin Rogiers, woonachtig in de streek, walste over de Canadees Medjugorac. Yannick Maes, terug in betere doen sinds de partij tegen Logis, speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen vechtjas Swartenbrouckx maar moest de punten aan Swart laten.  Met een 1-2 tegen de rode lantaarn bij de rust kon dit niet meer fout gaan.

Terwijl de temperatuur stilaan steeg – bij aanvang in het ijskoude zaaltje was een mekanieker druk doende de verwarming aan de praat te krijgen – kwamen ook de Henegouwers onder stoom. Rogiers nagelde trainings-maatje Pièraert aan zijn batje en Nodo op veilige 1-3 cijfers. Martin Khatchanov, herstellende van een zware griep – de zwakke prestatie tegen Logis, was er de voorbode van – moest dan in de ring tegen een ontketende Swartenbrouckx. De bijwijlen afwezige Khatchanov kijkt tussen de balwisseling op een haast onschuldige manier de zaal in op zoek naar… ja naar wat eigenlijk, om dan plots weer wakker te schieten en de meest spectaculaire punten te scoren. Strange guy, die Martin !  Maar Swartenbrouckx, niet de meest talentvolle speler, gaf niet op en zette Khatchanov op non-actief. Maes moest dan de meubelen redden tegen haalbare kaart Medjugorac. De bemiddelde ouders van de nr. 2 van Canada sturen hun zoon Marko voor 1 jaar naar België om zich in het tafeltennis te vervolmaken. Hij traint gans de dag en dat is er aan te merken. Ondertussen werd het warmer en warmer in het zaaltje, en eveneens onder de voeten van de Nodogasken. Maes redde het niet en daar ging een zekere overwinning.  Bye, bye !!

Nodo blijft dus in de middenmoot hangen en ziet een eventuele, weliswaar kortstondige, aansluiting met de top 4 in het niet verdwijnen. Het zij zo.

Caj-Mir – Nodo Ekeren 3-3

Volgende wedstrijd ¼ finale Beker van België – Virton/Nodo op vrijdag as. 20 h.

Bob