“Dit was onze langste match ever”

Gepubliceerd op 12 maart 2018 om 13:57

TTC Nodo A en Jamoigne A verdelen de punten in spannende wedstrijd

In de hoogste afdeling van het damestafeltennis van België ontving tafeltennisclub Nodo Ekeren Jamoigne uit de provincie Luxemburg. Er werden spannende matchen gespeeld en de helft van de matchen draaide uit op een beslissende vijfsetter. Het verdict: 5-5, een verdeling van de punten. (Bjorn van Bergen)

Qua ploegwaarde waren beide ploegen bijna gelijk. TTC Nodo A ging van start met Kimberly ’t Hooft (B0), Anja Van den Berghe (B0) en Inne Lauwers (B4). Bij Jamoigne A treden Romy Borbouse (B0), Lola Sion (B2) en Marie Brevery (B4) aan. Het beloofde spannend te worden en Inne Lauwers had enorm veel stress voor de match. “Het is lang geleden dat ik zoveel zenuwen heb gehad”, zei ze. Zoals de slogan “In here we take table tennis very serious” prijkt in het moderne lokaal van Nodo, bleek dat ook uit de eerste matchen. Van zodra de dames aan tafel stonden, waren competitiviteit en de wil om te winnen prioriteit.

Spanning ten top

De eerste twee matchen gingen van start en er werd al meteen op hoog niveau getafeltennist. Lauwers startte tegen Sion en er werd al direct een vijfsetter gespeeld, waarin Lauwers nog steeds even zenuwachtig was. “Ik ben hier gewoon aan het trillen op mijn benen”, riep ze meermaals uit. Toch trok ze de match met 3-2 naar zich toe en de 1-0 stond op bord. Van den Berghe startte solide tegen Borbouse, maar de uitspeelster kon rekenen op veel geluk en Van den Berghe verloor met 1-3. Na enkele minuten rust gingen match drie en vier van start. Een zieke Kimberly ’t Hooft begon de namiddag met een vlotte 3-0 overwinning tegen Brevery. Ook Lauwers mocht haar tweede match aanvatten en deze keer zonder stress. Tegen de speelster die maar liefst twee klassementen beter is, speelde ze alweer heel nipte sets met opnieuw een vijfsetter als gevolg. Die startte gelijk opgaand, maar uiteindelijk kwam ze op achterstand en verloor ze met 2-3. Aan de setstanden van de eerste vier matchen te zien, was het duidelijk dat beide ploegen niet voor elkaar moesten onderdoen. Van den Berghe en ’t Hooft startten beiden hun tweede match en konden die naar zich toe trekken. Van den Berghe speelde tegen Brevery een spannende match waarbij in de vijfde set beide spelers een time-out nodig hadden. Toch trok Van den Berghe met 3-2 aan het langste eind. ’t Hooft had minder problemen met Sion, die geen raad wist met de lange noppen van ’t Hooft. Een vlotte 3-0 overwinning was het resultaat. Voor de dubbel leidde TTC Nodo A met 4-2. De coach van Nodo, Fons Lauwers, wierp zijn licht op die middag: “Er worden enorm knappe matchen gespeeld, met mooie balwisselingen.” Het dubbelspel werd gespeeld tussen ’t Hooft-Van den Berghe en Borbouse-Brevery. Ook die zesde match draaide uit op een vijfsetter die met 9-11 gewonnen werd door Jamoigne. Na de dubbel speelden Lauwers en Van den Berghe hun laatste match, respectievelijk tegen Brevery en Sion. Lauwers startte heel vlot en won twee sets met 11-4. Vanaf dat moment liep het iets minder gemakkelijk en Brevery begon zich in de match te vechten. Lauwers werd onzeker. Ze begon meer fouten te maken met als resultaat een 2-3 nederlaag. Van den Berghe begon sterk aan de match tegen Sion. De uitspeelster maakte zich vaak kwaad terwijl Van den Berghe rustig bleef, met een 3-1 overwinning als gevolg.

 

 

Tevreden of teleurgesteld?

De tussenstand was 5-4 in het voordeel van TTC Nodo, met nog één match te gaan: ’t Hooft tegen Borbouse. Behalve in de derde set kwam een hoestende ’t Hooft nooit echt in de wedstrijd waardoor Borbouse met 3-0 won. Door die laatste wedstrijd kwamen de bordjes op 5-5, een gelijkspel na zoveel spannende matchen. Anja Van den Berghe: “In het begin zouden we tevreden zijn geweest met deze uitslag, maar achteraf hebben we het idee dat er meer inzat. Jammer!” De klok wees 17u45 aan. “Dit was onze langste match ever”, voegde Inne Lauwers daaraan toe.

TTC Nodo A: ’t Hooft Kimberly (B0), Van den Berghe Anja (B0), Lauwers Inne (B4)
Jamoigne: Borbouse Romy (B0), Sion Lola (B2), Brevery Marie (B4)
Start: 14u Einde: 17u45