Thuisspelers houden de pot van de “Nacht van de Dubbels” in Ekeren.

Gepubliceerd op 30 december 2018 om 15:17

Het was inderdaad al  enige jaren geleden dat de Nodogasken nog met zulk overwicht het eigen dubbeltornooi konden beheersen. De finale werd een Nodo-treffen tussen Brands/Van Breda en Cools/Braekmans met als eindoverwinnaar Brands/Van Breda.

Het dient gezegd: Brands/Van Breda is een zeer moeilijk te bekampen duo, niettegenstaande de ITTF regels werden gevolgd die beschrijven hoe gespeeld moet worden met een minder-valide, zittend in een rolwagen. Als je dan dient op te tornen tegen een international als Bart Brands en een goed ingespeelde Jordi Van Breda, wordt je van het kastje naar de muur gespeeld. Toch dienden zij alle zeilen bij te zetten in kwart-finale tegen Voets/ Deroo, welke in de belle beslist werd. In halve-finale werden de Rupel-boys De Vleesschauwer/Van den Eynde en de Vlaams Brabantse combinatie Soin/De Mulder met zuivere cijfers opzij gezet door eerder genoemde finalisten.

Met 41 ploegen aan de start kon inrichter Luc Zwaenepoel terecht weer tevreden zijn. Het tornooi had zelfs een intenationaal kleurtje door deelname van Zeeuws- Vlaamse spelers, die uiteindelijk de nacht doorbrachten in de Nodo-locatie.

Afspraak voor 2019 ?

Bob