Ekerse Tafeltennisronde

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 09:47

Een organisatie van TTC NODO & TT Antwerpen TT. Om voor het nieuwe seizoen al wat wedstrijdritme op te doen richt TTC Nodo zijn jaarlijkse Ekerse Tafeltennisronde in, tijdens de verlofperiode 2022. De tafeltennisronde bestaat uit 4 etappes waarin telkens punten toegekend worden volgens de etappe-uitslag. Het eindklassement wordt bepaald door de eindsom van de behaalde punten in de 4 etappes.

1ste etappe - Alec Janssens (Sokah) wint de 1e etappe van de Ekerse Tafeltennisronde.

Alec Janssens, gestart als reekshoofd, ontgoochelde niet en schreef meteen de 1e etappe op zijn naam. In finale versloeg hij Sacha Glass met zuivere 3-0 cijfers. Thuisspeler Robin Braekmans acteerde op hoog niveau want tegen Janssens had Robin zelfs een matchbal. Maar Alec redde zich nog uit de penibele situatie. De Nodo thuisspelers Braekmans en Schittekat dus op plaatsen 3 en 4.

2de etappe - Secure thuisspeler Benjamin Vanden Sanden kaapt 2e etappe.

Alec Janssens verstevigt zijn leiderspositie. Met 27 inschrijvingen ging de Ekerse Tafeltennisronde een heftige avond en nacht tegemoet. 6 B-spelers tekenden present en dit vond de tornooileiding best OK. Eerder finalist Sacha Glass liet het ditmaal even afweten en als gevolg hiervan kon Alec Janssens zijn voorsprong uitbouwen tot 17 punten. Ook Robin Braekmans moest Janssens laten gaan. Braekmans kon zich wel voor de kop stoten toen hij tegen Lander Moens een enorme voorsprong en een pak matchballen verkwanselde en zich zo zelf in nesten werkte.
Foto: Lander Moens (3e) - winnaar Benjamin Vanden Sanden - Alec Janssens (finalist en leider in Algemeen Klassement)