Preminiemen en miniemen om U tegen te zeggen!

Gepubliceerd op 25 september 2017 om 11:23

 

Afgelopen zondag zijn we met enkele spelertjes van Nodo naar de selectie van het nationaal jeugdcriterium gegaan voor préminiemen en miniemen. Iedereen zat vol zenuwen, voor de ene speler is dit al routine, maar wil toch wel ver geraken en voor de andere speler is dit de eerste keer en weten ze niet wat hen staat te wachten. Ook de trainer was zenuwachtig, wat zal vandaag geven, wat gaan ze doen? En gaan ze het ook leuk vinden? Veel vragen maar met veel antwoorden!

 

Nodo had vier deelnemers, één preminiem en drie miniemen. Bij de preminiemen speelde Arno W. Hij kwam aan voor de allereerste keer in Louvain la Neuve, vol zenuwen en wist niet goed wat doen. Hij begon in de zaal samen met nog een speler van Nodo op te warmen, en nee niet aan de tafel maar rondjes lopen, zoals de “echte”. Vanaf dat moment wisten we dat Arno het serieus wou doen. Hij begon zijn wedstrijden en kon in zijn eerste poule één wedstrijd winnen van de drie, dat is mooi dus stootte hij door naar de volgende poule, daar kon hij opnieuw een wedstrijd winnen van de drie. Weer een ronde verder. Arno begon vol enthousiasme aan zijn derde poule. Op dat moment gaf hij alles van zichzelf maar de vermoeidheid speelde hem partte en hij kon geen wedstrijd meer winnen. Wel heel goed gespeeld, hij kon zich een mooie 44e plaats geven van de 64 deelnemers. Voor de allereerste keer en vol zenuwen? Arno SUPER goed gedaan!

 

Bij de miniemen hadden we een onafscheidelijk duo. Zij doen heel veel, tot bijna alles samen en natuurlijk zijn ze ook even goed. Jesper S. en Lander D. waren heel, maar dan ook heel zenuwachtig. Zij spelen nog geen volledig jaar tafeltennis, hebben vorige week voor de eerste keer competitie gespeeld en dan al meteen nationaal jeugdcriterium, jongens wie zou er niet nerveus zijn. Ze begonnen beide in een andere poule, al snel konden ze merken met wat voor niveau ze te maken hadden. Ze speelde heel goed mee, en wat je vooral kon zien aan hen “ze hadden plezier in het tafeltennis”. Ze waren heel blij dat ze vandaag konden spelen. Na de poule waren Jesper 4e en Lander 5e. Intussen was er een kleine tegenslag voor één van de twee maar dit werd door Bart M. meteen rechtgetrokken. Volgende poule, noodlot brak aan, ze moesten tegen elkaar spelen… Zo vaak op training tegen elkaar, maar nooit voor echt. Het waren drie spannende sets maar Jesper kon de wedstrijd op zijn naam zetten. Ze waren beide fantastisch, zo veel inzet en zo veel plezier in het tafeltennis. Twee spelers om nooit meer te verliezen als club! Jesper was 47e en Lander 49e.

 

Dan komen we aan onze 4e speler; de geroutineerde, ambitieuze Lander M. Er waren op voorhand duidelijke afspraken gemaakt en iedereen hoopte dat Lander zich er aan zou gaan houden. De eerste poule bleek op papier geen probleem te zijn want Lander was reekshoofd. De eerste twee wedstrijden speelde hij de tegenstander weg. De Waalse spelers hadden geen schijn van kans. Maar dan, Lander D4- tegenstander D6, wat is het verschil. Lander speelde de wedstrijd van zijn leven, nooit eerder gezien, elke topspin was raak en elke blok in de hoek. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel want de tegenstander speelde alles terug, noemen we dit D spelers? Wat een niveau! Einduitslag 13-11 in de 5e set voor Lander. Nooit eerder zo een blije speler gezien. Alle spanning was weg en we gingen over naar de volgende poule, deze was al een stuk moeilijker met D6, D2, C6. Hier speelde hij opnieuw super, er was één wedstrijd die hij niet 100% in de match zat en dat was tegen de C6, die heeft hij dan ook verloren maar geen nood, tweede van de poule op naar de derde poule. Lander zag zijn tegenstander en zat mijn zijn handen in zijn haar, een E4 met lange noppen, wat nu ? Door rustig te blijven en fantastisch te spelen won hij ook deze poule. Heel goed, einde van de dag mag hij zich een 7e plaats geven van de 50 deelnemers, Lander heeft vandaag bewezen dat hij mooi tafeltennis kan spelen maar ook dat hij rustig kan blijven, tegen zijn verlies kan en kan luisteren naar de coach!

 

Zeer lange en vermoeide dag, veel mooie resultaten van Nodo, er is niemand die slecht gespeeld heeft. Één persoon is ontzettend fier en blij met zijn jeugd en dat is coach Kevin S.