Helaba

Gepubliceerd op 3 oktober 2017 om 19:23

 

 

Als de mannen van Super spelen noemen ze het lokaal wel eens 'De hel van het noorden'. Awel, dan moeten die Supermannen maar eens op een maandagavond naar een vol bezet Nodo komen kijken. Op 6 tafels betwisten dan heel wat sporters van alle soort pluimage hun wedstrijden. Oud, jong, dik, dun, fanatiek, rustig ....allemaal op zoek naar hun moment van glorie. Dan degradeert een avond van Superdivisie op slag tot 'Het vagevuur van het noorden'. 

De hel is op maandagavond !

 

En of er gisteren zwaar strijd geleverd werd in de hel van het noorden, niets is minder waar.

Nodo E met Black Beaty (Hubert), Your Mover (Ronny) en The bold and the beautiful (Berre).  

Hubert zoals gewoonlijk in't zwart om zijn verloren kilo's extra te accentueren. Ronny afgelopen weekend verhuist naar zijn nieuwe stulpje in Kalmthout en

nog stram en stijf van het gesleur. En Berre, recent gepensioneerde op zoek naar .....zijn glorie !

We hebben de supportersbus moeten afbellen. Er zakte maar één supporter af naar de hel (Dirk) en die kwam met eigen vervoer. Bedankt Dirk, voor de aanmoedigingen en het coachwerk.

 

Onze tegenstanders zijn geen onbekenden. De meesten hebben in het verleden al tegen elkaar gespeeld. 

Black Beauty beleeft niet zijn beste avond. Het vizier staat niet altijd op scherp, maar Hubert zorgt wel in zijn laatste fel bevochten match voor het welverdiende puntje.

Door het energieverslindende spel van Ronny en zijn momenteel iets mindere fysieke conditie (sorry Ronny) heeft hij het moeilijk, vooral in de vijfsetters. Eén gewonnen match en spijtig van zijn laatste, waar hij in de vijfde set een gunstige  9-7 ziet verloren gaan door twee foute services. Even uit het lood geslagen en ... verlies. Spijtig.

Maar als we het dan toch over de zoektocht naar glorie hebben ... die is vanavond weggelegd voor den Berre. Wint twee matchen met goed en gevarieerd pingpong. Een opsteker voor een ploegmaat die steeds zijn makkers als meerdere moet erkennen. Maar vanavond niet. Over de derde match hebben we het even niet.  Superavond !

Dubbel van Hubert en Ronny niets op aan te merken of af te keuren. Duidelijk de sterkste en winst met 3-0.

Nog even meegeven dat The Man in Black geen match moest tellen. Hoe flikt hij dat toch? Geen idee. Jaren ervaring zeker?

 

5 - 5 ! Een meer dan terechte uitslag tegen deze 3 x E2. 

En het werd weer laat ! Tot 24.00 uur matchen en dan verbroederen met de tegenstanders rond een pot vers gebrouwen soep. Duidelijk dat deze soep in de hel van het noorden werd gefabriceerd. Pikant, peper, lekker, maar vraag me niet welke groenten er in zaten. Het was vooral .... peper !  Ronny kreeg zijn vijfde zweetbui over zich. Maar 't smaakte !  Bedankt Hubert.

 

Tijd om de sportzak naar huis te brengen en opnieuw op te vullen voor volgende week dinsdag. Op verplaatsing naar Martinus.

Ronny vraagt om een weekje uit te draaien (wat voor een term is dat?) Onze meester zijne verhuis zit nog in de knoken en vraagt zijn ploegmakkers om rust. De meesters zijn niet meer gemaakt zoals in onze tijd hé. Ja sorry, ne gepensioneerde heeft de neiging om altijd terug te kijken naar zijne jong tijd.  That's Life !

 

Maar 't was weer plezant en we amuseren ons ! Daar doen we het tenslotte voor !